Module voor dubbele koppeling van BorgWarner Vrijdag 21 juli 2017

BorgWarner heeft onlangs de productie opgestart van een nieuwe familie dubbele koppelingsmodules voor de allernieuwste versnellingsbak van ZF.

Die werden aanvankelijk ingebouwd in de versnellingsbakken met dubbele koppeling van de V6 en V8 biturbo benzinemotoren en de V8 biturbo dieselmotoren van de grootste autoconstructeurs, maar de technologie zal in de toekomst ook in hybride toepassingen worden gebruikt.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nieuwe generatie KTS-familie van Bosch Donderdag 20 juli 2017

Na de introductie vorig jaar van de KTS 560 en KTS 590 diagnosemodules, met volledige PassThru-ondersteuning en toekomstbestendige Ethernet-diagnose-interface, vervolledigt Bosch zijn aanbod nieuwe generatie diagnosetesters met de KTS 350, een all-in-one tester voor diagnose, foutopsporing, reparatie en onderhoud. Het mobiele toestel met 10-inch touchscreen en geïntegreerde software maakt het dagelijkse werk in de werkplaats eenvoudiger en efficiënter.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nexa Autocolor® ‘Paint It’ Woensdag 19 juli 2017

Paint It is een op internet gebaseerde applicatie voor dealers en schadeherstelbedrijven. Met dit hulpmiddel wordt snel en eenvoudig de juiste kleur gevonden. Paint It is al enkele jaren geleden met succes geïntroduceerd in Noord Amerika en is nu wereldwijd beschikbaar. Relaties van Nexa Autocolor hebben nu 24/7 vrije toegang tot de meest actuele kleurinformatie.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

SKF lanceert universele ashoessets met oorklemmen Dinsdag 18 juli 2017

Vanaf heden biedt SKF de universele ashoessets VKJP 01000 S en VKJP 01001 S aan inclusief universele oorklemmen. Deze universele oorklemmen worden geleverd door Oetiker. Een standaard universele klem met SKF merkteken wordt ook bijgevoegd om aan zeer kleine of zeer grote diameters te voldoen die niet door de Oetiker klemmen worden gedekt.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Brembo schijfremmen met uv-coating Maandag 17 juli 2017

Vijftien jaar geleden was Brembo de eerste aftermarket-leverancier die de buitenranden op zijn remschijven liet spuiten. Sindsdien is de vraag naar dit soort componenten sterk gestegen - in een periode dat traditionele wieldeksels volledig in de vergetelheid geraakten en opvallende lichtmetalen wielen aan een sterke opmars begonnen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Software-update Bosch BAT 131 batterijtester Vrijdag 14 juli 2017

Bosch heeft een software-update beschikbaar voor de BAT 131 batterijtester. Hierdoor kunnen met de BAT 131 nu alle soorten batterijen getest worden, inclusief EFB-batterijen. Alle nieuwe BAT 131 batterijtesters worden per 1 april 2017 af fabriek met de nieuwe update geleverd.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

De nieuwe Firestone Roadhawk Donderdag 13 juli 2017

De Roadhawk van Firestone, bestemd voor het middensegment van de bandenmarkt in Europa, is een band ontworpen om nog langer te presteren en bestuurders het beste in zijn klasse in grip op nat wegdek en remmen op droog wegdek te bieden.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nieuwe spectrofotometer PPG Woensdag 12 juli 2017

PPG voerde enkele belangrijke technische verbeteringen door aan de reeds zeer populaire reeks RapidmatchTM spectrofotometers.

De Rapidmatch™ XI is een volgende stap in een serie innovaties in de soft- en hardware van kleuridentificatie hulpmiddelen van PPG. Het is de derde generatie spectrofotometer en is ontwikkeld om autoschadeherstel nog meer te verbeteren.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nieuw koplamp prototype van Hella Dinsdag 11 juli 2017

Als onderdeel van het onderzoeksproject HipE (zeer innovatief gepixeld fosfor voor laser-emissies in koplampen), ontwikkelen Hella en het Fraunhofer Application Center voor anorganische fosforen, een prototype voor hoge kwaliteit koplampen met een laserlichtbron.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Meyle ophangingsarm voor Porsche Maandag 10 juli 2017

Voortaan zijn er ophangingsarmen van Meyle-Original met het volledige montagematerieel verkrijgbaar voor de modellen van Porsche. In de nieuwe kits zitten onder meer bouten en bijbehorende moeren, zodat de monteur voortaan over alles beschikt wat hij nodig heeft.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Dubbele koppeling en gepersonaliseerde bedieningsmodules van BorgWarner Vrijdag 7 juli 2017

BorgWarner pakt uit met zijn DualTronicTM-koppeling en gepersonaliseerde bedieningsmodules, die werken met elektromagnetische ventielen en geavanceerde frictiematerialen, die bedoeld zijn voor gebruik bij de transmissies met dubbele natte koppeling die intern door Great Wall Motors (GWM) werden ontwikkeld.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Sogefi oliefilter voor enkele van de populairste bestelauto’s Donderdag 6 juli 2017

Sogefi brengt een nieuwe oliefilter op de markt die beantwoordt aan de moderne OEM-behoeften van de best verkopende lichte bestelauto’s in Europa, waaronder de Ford Transit (Transit 2.2 TDCi - 2014 - 260 2.2 TDCi, de Custom Transit en de Tourneo 2.2 TDCi).

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Koppeling van BorgWarner voor hybride Chrysler Pacifica 2017 Woensdag 5 juli 2017

BorgWarner mag vanaf nu zijn eenrichtingskoppeling leveren voor de hybride Chrysler Pacifica 2017, het eerste hybride elektrische voertuig (PHEV) voor grote serieproductie van FCA US LLC en meteen ook de eerste PHEV van de auto-industrie.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Standox voorbehandeling van de ondergronden Dinsdag 4 juli 2017

Met de lancering van de VOC-Xtreme-Füller U7600 en de Express-Vorbehandlungstuch U3000, heeft Standox twee nieuwe producten op de markt gebracht die de voorbehandeling van de ondergronden aanzienlijk kunnen versnellen en dus uitermate geschikt zijn voor micro repair en 1Day Repair.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Educam opleidingscentrum voor Jaguar Land Rover Maandag 3 juli 2017

Educam en Jaguar Land Rover Benelux slaan de handen in elkaar voor een nieuwe carrosserieopleiding waarin veiligheid primeert op esthetiek. De nieuwe staalsoorten en technologische evoluties maken vandaag dat een hersteld stuk koetswerk even sterk moet zijn als voor het ongeluk. Ook verzekeringsmaatschappijen hebben daar oren naar en wensen te evolueren naar het feit dat eventuele onveilige herstellingen uitgesloten worden en er alleen nog maar herstellingen gebeuren door erkende reparateurs.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer