top of page

Afscheidsgeschenk van Ernst Prost: 2.000 euro prestatiepremie voor 1.000 medeondernemers

In 2021 wist de motoroliefabrikant LIQUI MOLY tegen alle verwachtingen in te groeien. De afscheidnemende baas Ernst Prost en de toekomstige directeur Günter Hiermaier eren deze strijdlust met een verrassend cadeau voor het volledige team."We hebben goed gewerkt en 20 procent groei gegenereerd." Het hele team heeft onder moeilijke omstandigheden gewerkt. Dhr. Hiermaier en ikzelf vinden dat iedereen een geschenk verdient. Noem het zoals u het wilt. Of Corona-crisisuitkering, bonus, prestatiebonus of mijn geliefde deel van de vette buit.”, aldus Ernst Prost.

De hele sector is zwaar getroffen door de moeilijke situatie op de wereldmarkt. Niet alleen de industrie heeft momenteel te lijden onder flagrante bottlenecks bij de bevoorrading en afschuwelijk hoge grondstofprijzen. Vorig jaar bewees het middelgrote bedrijf uit Ulm opnieuw dat hard teamwerk loont en alle obstakels overwonnen kunnen worden. De omzet van LIQUI MOLY steeg in 2021 met 122 miljoen euro en ook de winst is hersteld, aldus de directie. "We wachten nog op de audit van februari." Het ziet er niet zo voortreffelijk uit als vóór Corona, maar gezien de situatie ziet het er heel goed uit", kondigt baas Ernst Prost trots aan.


"Iedereen heeft het erover hoe slecht het met de economie gaat. Wij zien vooral het menselijke aspect. Vanaf het begin hebben we gezegd dat we niemand in werktijdverkorting sturen, en niemand aan de deur zouden zetten. We wilden dit samen doorstaan. Wij wilden dat samen doen, zonder overheidssteun", aldus Ernst Prost, die aan het begin van de pandemie de aanvalskoers van het bedrijf uitzette. Niemand in het bedrijf is ongedeerd gebleven. "In de productie zijn er extra ploegen in het weekend." Masker, spreiding, kleine Corona-conforme teams. Waar het haalbaar is, werken onze mede-ondernemers in hun thuiskantoor, houden contact met de klanten, krijgen bestellingen binnen en verwerken ze", zegt Ernst Prost. In tijden van sociale afstand is dit soms zeer eenzaam tot bijna onmogelijk, bijvoorbeeld wanneer de kinderen thuis rondhuppelen omdat ze niet naar school kunnen. "De zenuwen staan op scherp - bij iedereen. In de productie, in het magazijn of thuis, overal ter wereld. Desondanks heeft onze teamspirit niet gefaald. "Iedereen heeft een uitstekend werk geleverd", zijn beide directeuren het erover eens. "We willen deze prestatie erkennen en dank je wel zeggen." "Bedankt voor de onvermoeibare inzet in zowel goede als slechte tijden."


Elke mede-ondernemer zal de bonus ontvangen. "Van magazijnmedewerker in Zuid-Afrika tot directeur van de dochteronderneming in Noord-Amerika", aldus Ernst Prost. "Als ons team niet zo fantastisch was, zouden we niet zo goed door de crisis zijn gekomen", is Ernst Prost zeker en ziet de premie ook als persoonlijke dank en afscheidsgeschenk, want hij gaat binnen enkele weken met pensioen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Doyen lanceert zijn nieuwe website.

De nieuwe webstek weerspiegelt de betrokkenheid van de Groep bij haar partners en haar ambitie om te groeien en is meer dan een technologische upgrade. Hij weerspiegelt de toewijding van Doyen aan haa

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket 

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, het vernieuwde remarketingplatform dat tweedehands wagens verkoopt aan professionele autohandelaren en dealers. Als een van de sterkste internationale platformen, ver

Comments


bottom of page