top of page

Alle PartsPoint vestigingen in België zijn Erkend Duurzaam

Sinds december 2022 zijn alle Belgische PartsPoint vestigingen gecertificeerd met het Erkend Duurzaam label. Met dit duurzaamheidslabel dragen Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en PartsPoint een steentje bij aan een verantwoorde toekomst.


Sinds september 2022 waren alle ruim 100 Nederlandse PartsPoint vestigingen gecertificeerd met het Erkend Duurzaam label. Een aantal maanden daarna zijn de 25 vestigingen in Belg geaudit. Filip Cavens, Marketing Manager België, benadrukt: Het is niet zo dat we ons nu pas realiseren dat we bewust om moeten gaan met energie of afvalstromen. Sinds enkele jaren investeren we fors in onze vestigingen, bijvoorbeeld in LED verlichting. Ook ons wagenpark, met meer dan 100 voertuigen, wordt steeds groener. De auto-industrie had in het verleden niet de beste reputatie qua milieuvriendelijkheid. Met steeds schonere verbrandingsmotoren, elektrificatie, waterstof, en wat er nog meer zal komen, gaat het de goede kant op.Het Erkend Duurzaam label is hèt duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten en is opgezet met praktische en handzame standaarden die gelden voor bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (lvDM). Uit het oogpunt van goed ondernemerschap willen ze bedrijven uit de mobiliteitsbranche helpen om hun MVO-beleid op orde te krijgen.


Later dit jaar zullen ook de 6 regionale depots en het hoofdkantoor in Ede geaudit worden om gecertificeerd te worden met het Erkend Duurzaam Plus label. AAGB en PartsPoint bevestigen hiermee dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bedrijfsvoering hoog in het vaandel staat. Door deze professionele benadering en investering verwerft Alliance Automotive Group Benelux een nog belangrijkere leidende rol in de automotive aftermarket.

Comments


bottom of page