top of page

Apollo Tyres betreedt de markt voor touringcarbanden met de nieuwe EnduComfort CA

Apollo Tyres introduceert zijn eerste band voor touringcars, de gloednieuwe EnduComfort CA. Deze is in Europa ontworpen en ontwikkeld door de interne R&D-afdeling van Apollo Tyres en wordt geproduceerd in de Apollo-fabriek in Hongarije. Bij de ontwikkeling van de band heeft Apollo Tyres gebruik gemaakt van zijn mogelijkheden en bereik in de wereldwijde transportmarkt.

Het bedrijf is al aanwezig in alle Europese landen en heeft meer dan 500 partners die distributie en service aanbieden. Deze infrastructuur zal worden gebruikt om de invoering van de nieuwe band voor touringcars te ondersteunen. De nieuwe EnduComfort CA-band is ontwikkeld voor gebruik op middellange en lange afstanden en beschikt over een geavanceerde profielcompound en een verstevigd karkas. Dit samen minimaliseert slijtage, zorgt voor een soepeler rijgedrag en waarborgt gelijkmatige slijtagepatronen. Het resultaat is een hoge mate van duurzaamheid - 1,9 keer zo hoog als de minimale EU-vereisten - plus een hoge kilometerprestatie overeenkomstig banden voor touringcars van gevestigde fabrikanten van topmerken. De EnduComfort CA is bovendien gecertificeerd als all-season-band, inclusief het sneeuwvloksymbool met de drie bergtoppen op de wang van de band. Tijdens het ontwikkelingsproces is alles gedaan om de kosten gedurende de volledige levenscyclus laag te houden. Apollo Tyres heeft de EnduComfort CA niet alleen betaalbaar gehouden qua aanschafprijs, maar heeft de band tevens voorzien van een karkaslaag die zorgt voor een betere coverbaarheid om de levensduur te maximaliseren.


Het profielontwerp van de EnduComfort CA heeft unieke zigzaggroeven voor superieure grip in natte omstandigheden en bij sneeuw. De onderloopvlakbeschermingen bieden verbeterde bescherming tegen binnendringing van steen. Voorts zijn het profiel en de rubbersamenstelling van het loopvlak ontwikkeld om het geluid tot een minimum te beperken, voor meer passagierscomfort. De nieuweling is leverbaar in afmetingen 295/80 R22.5.

bottom of page