top of page

Apollo Tyres bevestigt plan voor introductie Vredestein allseason EV-band later in 2022

  • Samenwerking met autofabrikanten helpt bij het vormen van een uitgebreid wereldwijd R&D- en testprogramma

  • De volledig nieuwe EV-band heeft "toonaangevende eigenschappen" en is gebaseerd op decennia van innovatie in allseason-banden

  • Het productplan werd bevestigd op de vooravond van 1000 Miglia Green, een autorally voor elektrische voertuigen die volgt in de sporen van de iconische 1000 Miglia

  • Het bestaande portfolio van Vredestein-banden blijft zeer populair bij EV-eigenaren
Apollo Tyres heeft bevestigd dat het later in 2022 een gloednieuwe hoogwaardige allseason-band van Vredestein zal introduceren, speciaal voor elektrische voertuigen (EV's). Apollo Tyres werkt nauw samen met toonaangevende autofabrikanten en heeft een groot nieuw onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de behoeften van een breed scala aan plug-invoertuigen. Het bedrijf evalueert momenteel de nieuwe Vredestein-band via computersimulatie en in speciale testfaciliteiten voor warm en koud weer over de hele wereld.


Het nieuws volgt na de voltooiing van de vierde officiële 1000 Miglia Green-tour, gesponsord door Apollo Tyres, die de iconische vierdaagse 1000 Miglia klassieke autorally in Italië volgt en een verscheidenheid aan elektrische voertuigen laat zien.

Het premium bandenmerk van Vredestein loopt al sinds de introductie begin jaren 90 voorop in de allseason-markt, en Apollo Tyres blijft de kennis van winter- en zomerbanden benutten om bekroonde vierseizoensproducten te produceren die onder alle omstandigheden topprestaties leveren. Deze allseason-expertise wordt nu aangewend om het EV-bandensegment op nieuwe innovatieniveaus te brengen.


"De overgrote meerderheid van de EV's die momenteel in productie zijn, is standaard uitgerust met banden die niet specifiek zijn ontwikkeld voor EV's", aldus Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer bij Apollo Tyres. "Op voorwaarde dat de afmetingen, lastindex en snelheidsaanduiding correct zijn voor de auto, is elke band van Vredestein geschikt voor gebruik op elke EV en we ontvangen zeer positieve feedback van bestuurders die onze banden op hun EV's monteren. Maar naarmate de EV-markt zich verder ontwikkelt, is het logisch dat autofabrikanten en klanten rekening houden met de potentiële voordelen van banden die speciaal voor EV's zijn ontwikkeld."


Een aantal factoren dat specifiek is voor EV's heeft een toenemende invloed op de toekomstige ontwikkeling van banden, legt Lorenzetti uit. "Vergeleken met auto's met verbrandingsmotoren wegen EV's meestal meer, genereren vanuit stilstand een hoger koppel en leveren een grotere acceleratie in de rechte lijn. Samen zorgen deze factoren voor een grotere belasting van de band.


"Bovendien worden andere geluidsbronnen dan de aandrijflijn van EV's, omdat deze zo weinig geluid maakt, zoals de banden, duidelijker waarneembaar in het interieur. Veel EV-eigenaren hechten ook waarde aan manieren waarmee ze de actieradius tussen laadmomenten kunnen maximaliseren, waardoor rolweerstand een nog belangrijkere vereiste wordt."


Lorenzetti vervolgt: "We hebben nieuwe benaderingen onderzocht van het ontwerp en het gebruik van geavanceerde materialen voor de structuur en de loopvlakcompound. Dit betekent dat we verwachten een hoogwaardige Vredestein EV-band te leveren die een aantal belangrijke toonaangevende kenmerken biedt.

"Beroep kunnen doen op de ervaring van een Europees R&D-team met een op innovatie gerichte cultuur was van onschatbare waarde. Dit heeft ons al geholpen om meerdere prijzen in de wacht te slepen in onafhankelijke groepstests en een leidende positie te behouden in het allseason-segment, en we zullen er bij de implementatie van de testfase voorafgaand aan productie van de nieuwe EV-band baat bij blijven houden", concludeert Lorenzetti.


Apollo Tyres staat bekend om het assortiment zomer-, allseason- en winterbanden en is zeer goed gepositioneerd. Dit biedt de garantie dat toekomstige EV-specifieke Vredestein-banden toonaangevende normen op het gebied van prestaties, efficiëntie en waarde zullen bieden. Het bedrijf volgt het snelgroeiende EV-segment op de voet en blijft ervoor zorgen dat het altijd een productassortiment biedt dat voldoet aan de uiteenlopende behoeften en verwachtingen van de markt.

bottom of page