top of page

Autohero ondertekent overeenkomst voor Belgisch reconditionering centrum voor tweedehands auto's

Eigen faciliteit zorgt voor meer tweedehands auto’s (tot 18.500) en 200 extra banen in België


Autohero, Europa's grootste online winkel voor gebruikte auto’s, ondertekent een huurovereenkomst voor een eerste eigen reconditionering centrum in België (Ath), met als doel gebruikte auto's zelf inhuis te reconditioneren en het Belgische team verder uit te kunnen breiden. Door de productie van tweedehands auto's in eigen huis te halen, kan Autohero elke stap van het proces volledig controleren en beter waken over zijn eigen kwaliteitsstandaarden.


Het productiecentrum in Ath wordt in het laatste kwartaal van 2022 in gebruik genomen en zal binnenkort meer dan 200 nieuwe banen creëren voor autospecialisten. Van de eerste check van de auto over de eigenlijke reconditionering van de technische en esthetische kant tot de toonaangevende documentatie met (360°) foto's wordt volledig in huis gedaan. Autohero zal daarvoor op zoek gaan naar automechanica deskundigen voor de verschillende fasen van het proces en hen de kans bieden om zich aan te sluiten bij een snelgroeiend bedrijf.


“Ik ben erg verheugd vandaag dit nieuws publiek bekend te kunnen maken. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in het Belgische verhaal van Autohero. We hebben al een goede basis kunnen leggen met het huidige team om het kopen van een tweedehands auto gemakkelijker te maken en dit willen we nu verder uitbouwen. Op een jaar tijd is het Belgische Autohero team al meer dan verdubbeld. Het maakt me dan ook enorm trots dat we dit sterke team nog verder kunnen uitbreiden dankzij ons eigen productiecentrum en zo de groei van Autohero kunnen bestendigen. Met meer dan 200 nieuwe talenten die binnenkort ons team komen versterken, zullen we in staat zijn om nog meer tweedehands auto’s aan te bieden in België en dat op de meest gemakkelijke en transparante manier”, vertelt Joost Kokke, VP AUTO1 Group België.


De faciliteit van Autohero in Ath, op 50 km van Brussel, omvat 50.000 m² beschikbare ruimte en zal op volle capaciteit tot 18.500 auto's per jaar kunnen reconditioneren. Het Belgische productiecentrum is inmiddels de zevenste overeenkomst dit jaar die Autohero heeft ondertekend. Dat verhoogt de totale interne productiecapaciteit tot 132.000 voertuigen per jaar op internationaal niveau.


Over Autohero

Autohero, de toonaangevende online shop voor tweedehands auto's in Europa, is een merk van de beursgenoteerd AUTO1 Group SE en stelt haar klanten in staat om gemakkelijk, veilig en individueel gebruikte auto's te kopen. Het bedrijf biedt voertuigen uit eigen voorraad aan en verkoopt deze volgens deAutohero-kwaliteitsnorm. Kopers profiteren van gratis levering van het voertuig direct aan hun voordeur of optioneel op een afhaallocatie in de buurt van de klant. Naast een 21-dagen geld-terug-garantie, worden alle voertuigen geleverd met een jaar garantie.


Comments


bottom of page