top of page

Axalta Refinish installeert eerste Axalta Irus Mix in België bij A Plus Carrosserie

Axalta Refinish heeft de eerste Axalta Irus Mix geïnstalleerd in België bij A Plus Carrosserie, in Kapellen op 21 September. Het is de snelste volledig geautomatiseerde en handsfree mengmachine voor de autoschadeherstelindustrie. Axalta Irus Mix levert zeer nauwkeurige kleuren en gebruikt de innovatieve verpakkingen van Axalta. Dit resulteert in het maximaliseren van de winstgevendheid en minimaliseert de impact op het milieu. Schadeherstelklanten kunnen zo hun zakelijke doelstellingen behalen en zelfs voorbijstreven.

De officiële indienstname werd uitgevoerd door zaakvoerder Bart Eyckmans en vice burgemeester van de gemeente Kapellen Koen Helsen, in aanwezigheid van het ganse team van A Plus Carrosserie. Ook het management van Axalta Refinish was aanwezig, waaronder Olivier Spruyt, Axalta Refinish Indirect Business Manager BENELUX, om de gelegenheid te vieren.


Spruyt zei: “Axalta Irus Mix is ​​een baanbrekende technologie waar drie jaar aan gewerkt is en we zijn blij dat A Plus Carrosserie een van de eerste carrosseriebedrijven ter wereld is die deze technologie in gebruik heeft genomen. Als early adopters van deze technologie bewijst A Plus Carrosserie toekomstgericht te zijn. Toen Axalta Irus Mix werd ontworpen, was het ons doel om een ​​snelle, volledig geautomatiseerde, handsfree, uiterst nauwkeurige mengmachine te ontwikkelen en te bouwen. Ik ben zo blij dat we deze vandaag hebben geïnstalleerd op de plek waar het voor bedoeld is.”


Axalta Irus Mix is ​​ontworpen om te werken met het bewezen flessensysteem van Axalta. Het is hierbij niet nodig om flessen te hervullen of het product over te gieten in speciale flessen. Ook zijn de flessen voorzien van precieze doseringsdoppen die de juiste kleur leveren zonder enige verspilling. Het flessensysteem is gemaakt van 50% gerecycled plastic, wat de toewijding aan duurzaamheid benadrukt.


Bart Eyckmans, Automotive Entrepreneur zei: “Ons motto is: ‘experience the future of car care’ en wij zijn dan ook erg fier dat wij deze technologie als een van de eerste bedrijven in België op de werkvloer kunnen introduceren. Wij streven er altijd naar om efficiënter te werken, onze operationele activiteit te rentabiliseren en ons bedrijf zo duurzaam en ecologisch mogelijk te ontwikkelen. Dankzij Axalta Irus Mix kunnen wij deze drie dingen beter doen. Bovendien kunnen wij meer dan 60% besparen op de arbeidstijd vergeleken met handmatig mengen. Hierdoor wordt de verwerkingscapaciteit gemaximaliseerd en de productiecapaciteit verhoogd.”


Bart Eyckmans richtte in 2014 zijn eerste bedrijf op en dit is door de jaren heen uitgegroeid tot A Plus Carrosserie met een landelijk klantenbestand van leasemaatschappijen, vlooteigenaars, bedrijven en particulieren. De 3250m2 grote carrosserie telt 20 medewerkers en verwerkt ruim 4650 voertuigen per jaar.


Ga voor meer informatie over Axalta Irus Mix naar Refinish.axalta.eu/Axalta-Irus-Mix-be-nl en voor meer informatie over A Plus Carrosserie naar www.apluscarrosserie.be.

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page