top of page

Brigade Electronics introduceert nieuw voertuigveiligheidssysteem met kunstmatige intelligentie

Brigade Electronics, een toonaangevende leverancier van voertuigveiligheidssystemen, heeft een nieuw voertuigveiligheidssysteem met kunstmatige intelligentie op de Nederlandse markt gebracht.


CarEYE® Safety Angle van EYYES GmbH is een assistent voor dode hoeken die Brigade GmbH al meer dan een jaar op de Duitse markt aanbiedt en door zijn aloude partner Geier &Söhne Transportgesellschaft mbH op proef werd gebruikt. Geier & Söhne Transportgesellschaft mbH installeerde het apparaat, dat technologie op basis van kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om voetgangers, fietsers en objecten te detecteren, in een van zijn Mercedes Actros-trucks.


De AI van het systeem is ingesteld om de beelden van op het voertuig gemonteerde camera’s nauwkeurig te evalueren en kan het toekomstige bewegingsverloop van mensen en objecten berekenen. Op basis van deze gegevens geeft het systeem de bestuurder in realtime een betrouwbare en nauwkeurige waarschuwing voor een mogelijke botsing.


Waarschuwingen worden ofwel actief met een akoestisch en een optisch rood signaal gegeven als een persoon of object geraakt zou kunnen worden, of passief met een visuele gele waarschuwing, bijvoorbeeld als een persoon of object de gevarenzone verlaat, wat valse waarschuwingen drastisch reduceert.


CarEYE® kwam ook als een overtuigende winnaar uit de bus in de prestatietest van ADAC, waarin het zijn optimale prestaties bewees en soortgelijke voertuigveiligheidssystemen op de markt overtrof. ADAC noemde de betrouwbaarheid die valse waarschuwingen aanzienlijk vermindert, de duidelijke en begrijpelijke visuele feedback voor bestuurders en de snelheid waarmee het apparaat mensen en objecten detecteert als de belangrijkste redenen waarom CarEYE® op de eerste plaats kwam.


Huib Slijkhuis, CEO van Brigade Electronics BV, zegt hierover:


“De nauwkeurigheid van de AI die CarEYE® gebruikt, maakt valse waarschuwingen buitengewoon zeldzaam en biedt bestuurders absolute gemoedsrust dat ze hun voertuig uitermate veilig kunnen manoeuvreren. Het systeem kan onderscheid maken tussen personenauto’s, vrachtwagens, voetgangers, fietsers en statische objecten zoals bomen en verkeerszuilen. En wanneer het iets in het detectiegebied waarneemt, berekent het de beweging en de verwachte richting, wat het uitzonderlijk betrouwbaar maakt.”


Functies en voordelen van de CarEYE Safety Angle assistent voor dode hoeken:


 • Geschikt voor commerciële voertuigen, inclusief bussen, speciale voertuigen en voertuigen van de nooddiensten

 • Kan op bestaande voertuigen worden geïnstalleerd

 • Het gebruik van kunstmatige intelligentie beperkt valse positieve waarschuwingen tot een minimum

 • Uitgebreide bewaking van dode hoeken, detectiegebied van maximaal 10 bij 4 meter

 • Detecteert fietsen in de tweede rij achter geparkeerde auto’s zoals gespecificeerd door UNECE R151

 • Rode en gele waarschuwingsstrategie zoals gespecificeerd door UNECE R151 (informatiesysteem voor dode hoeken)

 • Volledig operationeel bij lage lichtniveaus (2 tot 20 lux omgevingsverlichting) en moeilijke weersomstandigheden

 • Het systeem is geactiveerd wanneer voertuigen rechtdoor rijden, wanneer een signaal om rechtsaf te slaan wordt geactiveerd, wanneer het een bocht neemt of de rechter richtingaanwijzer wordt aangezet, of wanneer het voertuig afslaat, maar de signalen zijn niet geactiveerd

 • Het systeem is verkrijgbaar voor voertuigen met stuur links en met stuur rechts

 • Objecten in de gevarenzone worden geclassificeerd op type

 • Zelfdiagnosefunctie – het apparaat meldt of het al dan niet in bedrijf is

 • Er zijn software-updates beschikbaar

 • Duurzaam ontwikkeld in Oostenrijk en Duitsland, voorzien van alle kwaliteitscertificaten en met ADAC-keurmerk


Huib voegt daar nog aan toe:


“In 2020 zijn er in Nederland 229 fietsers om het leven gekomen in verkeersongelukken. Een op drie van deze ongelukken had voorkomen kunnen worden met een assistent die de zijkant van het voertuig bewaakt, zoals CarEYE®. Dit maakt dergelijke technologie een cruciaal hulpmiddel om de veiligheid van elke weggebruiker te verbeteren en fataliteiten te voorkomen.”

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page