top of page

LKQ Europe start met een sterk eerste kwartaal 2021


LKQ Corporation heeft de cijfers voor het eerste kwartaal van 2021 gemeld. Deze reflecteren verschillende belangrijke statistieken, waaronder algemene winstgevendheid, segmentmarges en vrije kasstroom.

Dominick Zarcone, President en Chief Executive Officer: “We hebben ver boven onze verwachtingen gepresteerd voor het kwartaal, terwijl onze segmentteams operational excellence blijven omarmen en onze sleutelinitiatieven blijven uitvoeren. Ons Noord-Amerikaanse team leverde een 19,9% EBITDA-marge in het eerste kwartaal, het hoogste niveau ooit in de geschiedenis van ons bedrijf. Daarnaast leverde ons Specialty-team de hoogste organische omzetgroei voor een kwartaal met 30,9% en een EBITDA-marge van 13,4% voor het eerste kwartaal. Ik ben tevreden met de EBITDA-marge van 9,6% voor het Europese segment in het eerste kwartaal, een verbetering van 3,9 % ten opzichte van het jaar ervoor. Dit prestatieniveau geeft ons vertrouwen in de progressie van ons 1 LKQ Europe-programma en dat ons team de lange termijn doelstellingen, die we in 2019 hebben geformuleerd, zal kunnen halen.”

De wereldwijde omzet voor het eerste kwartaal van 2021 bedroeg $ 3,2 miljard, een stijging van 5,7% ten opzichte van de $ 3,0 miljard in het eerste kwartaal van 2020.

LKQ Europe, de dochteronderneming van LKQ Corporation, had een sterk eerste kwartaal met een EBITDA-marge van 9,6%. “We zijn blij dat we het eerste kwartaal van 2021 met sterke cijfers en groei beginnen, dankzij de uitstekende inzet van onze medewerkers en de loyaliteit van onze klanten. Ook zien we een positieve invloed op onze activiteiten door ons 1 LKQ Europe-programma, dat de integratie en onze klantgerichte benadering en toewijding ondersteunt. Om operational excellence te blijven verbeteren, richten we ons op logistiek zonder grenzen en versterken van onze commerciële organisatie. Vooruitkijkend zal de pandemie ons in 2021 blijven bezighouden. We hebben blijvend vertrouwen in de kracht van onze operationele activiteiten en in de uitvoering van onze strategieën en we verwachten de komende maanden een herstel te zien in Europa,” aldus Arnd Franz, CEO van LKQ Europe.

De omzet van LKQ Europe voor het eerste kwartaal van 2021 bedroeg $ 1,46 miljard, een toename van 7,2% ten opzichte van de $ 1,36 miljard in het eerste kwartaal van 2020.

(dinsdag 4 mei)

bottom of page