top of page

Deli Tyres, exclusieve en officiële distributeur voor CEAT banden in de BENELUX


Deli Tyres is de officiële en exclusieve distributeur voor CEAT personenwagen-, SUV- en bestelwagenbanden in de Benelux.

Het familiebedrijf Deli Tyres werd in 2009 opgestart door Sabine Denorme en Jan Lievens. Jan is al zijn hele leven nauw betrokken bij de bandensector Meer dan 10 jaar geleden besloten hij en zijn vrouw Sabine om een groothandel in autobanden op te starten. In het nieuwe pand te Vlierzele kunnen ze +/- 50.000 banden opslaan. Omdat ze de evolutie van de bandenmarkt op de voet volgen, voortdurend innoveren en ze erin slagen een goed contact met hun klanten te onderhouden en service belangrijk vinden, groeit dit bedrijf jaar na jaar.

De distributie overeenkomst met CEAT is een aanzienlijke opsteker voor Deli Tyres, aangezien zij tot de 30 grootste bandenproducenten ter wereld behoren en de grootste bandenproducent van India is, met m


eer dan 50 jaar ervaring en een aanwezigheid in meer dan 100 landen.

CEAT heeft 6 productiefaciliteiten, waar jaarlijks 15 miljoen banden worden geproduceerd.

Hun uitgebreide gamma autobanden omvat zowel zomerbanden (EcoDrive & SecuraDrive), winterbanden (WinterDrive), alsook 4 seizoens banden (4SeasonDrive) en dus perfect geschikt voor de Belgische omstandigheden en wordt actueel zeer goed onthaald door bandenzaken in het hele land.

CEAT Ltd werd in 1924 opgericht in de Italiaanse provincie Turijn en begaf zich in 1958 op de Indiase bandenmarkt als CEAT Tyres India. In 1982 werd het overgenomen door RPG Enterprises en in 2010 verwierf RPG Enterprises de wereldwijde distributierechten van Pirelli, dat eerder eigenaar was van het merk CEAT.

Het merk CEAT is misschien nog niet zo bekend in België, maar het is aanwezig in meer dan 100 landen, in heel Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Door hun bewezen kwaliteit heeft CEAT dan ook een OEM-partnership met verschillende autodistributeurs in India, nl. met Renault, Hyundai, Mahindra, Maruti Suzuki, …bottom of page