top of page

Fisker en Bridgestone lanceren partnerschap voor elektrische Fisker Ocean

Verenigd in hun visie voor een duurzamere toekomst op het gebied van mobiliteit, kondigen Fisker Inc en Bridgestone een nieuw partnerschap aan. Fisker heeft Bridgestone gekozen als exclusieve bandenpartner voor de langverwachte, volledig elektrische SUV Fisker Ocean.

De Fisker Ocean zal zijn wereldwijde debuut beleven op de komende Los Angeles Auto Show 2021 en de productie start op 17 november 2022.

Voor de Fisker Ocean wordt op grote schaal gebruikgemaakt van gerecyclede materialen, waaronder een volledig veganistisch interieur, en hij wordt optioneel geleverd met een fotovoltaïsch zonnedak. De Fisker Ocean staat op maat gemaakte Bridgestone Potenza Sport-banden bij auto's die worden verkocht in Europa en bij een aantal modellen die worden verkocht in Noord-Amerika. De speciaal vervaardigde banden bieden een optimale rijervaring die is gericht op rijcomfort en stabiliteit en zijn ontworpen voor een lage rolweerstand waardoor het energieniveau van de batterij van de Fisker Ocean nog langzamer zal afnemen doordat minder kracht nodig is om de wielen van de auto te laten draaien.De op maat gemaakte band markeert een van de eerste keren dat de Bridgestone Potenza Sport, de ultra-high-performance sportband van het bedrijf, wordt gecombineerd met zijn revolutionaire, duurzame ENLITEN-technologie. Gemiddeld vermindert ENLITEN-technologie de rolweerstand van een band tot wel 30 procent en het gewicht met maximaal 20 procent. Dit komt overeen met tot wel 2 kg minder grondstoffen voor het produceren van een band, een voordeel op milieugebied, zowel qua hulpbronnen als qua beheer van de laatste fase van de levensduur.


Het gebruik van ENLITEN-technologie is essentieel om ervoor te zorgen dat de banden van de Ocean een lage rolweerstand hebben, terwijl het sportieve profiel van de Potenza Sport voor een dynamische en stabiele rijervaring zorgt. Bridgestone zal ook op maat gemaakte all season Alenza Sport-banden leveren voor de Fisker Ocean-modellen die worden verkocht in Noord-Amerika. De Alenza Sport-banden zijn ontwikkeld met een nieuwe generatie compound die zorgt voor betere remprestaties op droog wegdek, betere handling op nat wegdek en een verbeterde rolweerstand om bestuurders te helpen de prestaties van de Fisker Ocean optimaal te benutten. Het testen van prototypes van de Fisker Ocean wordt in het vierde kwartaal van 2021 opgestart. De op maat gemaakte Bridgestone-banden zullen leverbaar zijn in twee bandenmaten: 255/50 R20 en 255/45 R22. De 22 inch-band zal worden toegepast om een sportievere handling tot stand te brengen in overeenstemming met de hogere prestaties die de uitvoeringen van de Fisker Ocean met een hoger vermogen leveren.

bottom of page