top of page

FIVA en Glasurit hebben hun samenwerking verlengd.

- Glasurit®, het premium lakmerk van BASF, en FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) hebben hun partnerschap vernieuwd.

- De samenwerking ging in 2016 van start en is met 3 jaar verlengd.

- Doel: eigenaars van klassieke wagens over de hele wereld toegang bieden tot de beste reparatie- en restauratieoplossingen.Glasurit, het premium Refinish-lakmerk van BASF, heeft zijn partnerschap met de FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) met nog eens drie jaar verlengd. Sinds 2016 is Glasurit de exclusieve wereldwijde technische adviseur voor lakgerelateerde onderwerpen voor de FIVA, die wereldwijd meer dan 2 miljoen leden in meer dan 75 landen vertegenwoordigt. Het belangrijkste doel van deze samenwerking is toegang te verschaffen tot de beste reparatie- en restauratieoplossingen voor eigenaars van klassieke wagens over de hele wereld. Het succes van de samenwerking heeft de FIVA er nu toe aangezet een nieuwe overeenkomst te ondertekenen, waarin de samenwerking met Glasurit wordt uitgebreid en geïntensiveerd.


Tiddo Bresters, voorzitter van de FIVA, is blij met de voortzetting van dit partnerschap: "Met Glasurit hebben we een competente en gepassioneerde partner die de FIVA ondersteunt met zijn expertise en zakelijke relaties. Dit is een echt partnerschap met een grote betrokkenheid bij de werkzaamheden van de FIVAcommissies. Wij stellen de bijdrage van Glasurit aan het nieuwe handboek "Charta di Torino" zeer op prijs. Mario Theissen, Senior Vice President van de FIVA en verantwoordelijk voor de zakenpartners van de FIVA, voegde hieraan toe: "De FIVA is zeer verheugd met dit partnerschap. De grote expertise van Glasurit op het gebied van het spuiten van historische voertuigen en haar gepassioneerde aanpak maken het verschil. Het behoud van de originele lakstand en de technische processen zijn zeer belangrijk voor de FIVA en haar leden”.
"Het partnerschap met de FIVA is een succes op lange termijn voor beide partijen en toont de deskundigheid aan van premiumlakken voor het behoud van klassieke voertuigen," zegt Uta Holzenkamp, voorzitter van de Coatings Division van BASF. "We staan altijd dicht bij onze klanten en we weten dat autoliefhebbers over de hele wereld hun klassieke voertuigen koesteren. Aangezien steeds meer landen grote belangstelling tonen voor klassieke voertuigen en steeds meer autoliefhebbers vragen naar originele kleurrenovatie en service na verkoop, groeit de reputatie van ons merk Glasurit in alle segmenten van de autolakken." Door de samenwerking met Glasurit kan de FIVA eigenaars van klassieke wagens die op zoek zijn naar haalbare lakoplossingen in contact brengen met een netwerk van gespecialiseerde carrosseriebedrijven. Deze deskundigen helpen om een originele kleur te herstellen of verouderd lakwerk te conserveren of zorgvuldig te herstellen.


De ondertekening van het nieuwe contract vond plaats op het hoofdkantoor van BASF Coatings in Münster, Europa's grootste fabriek voor autolakken en thuishaven van het merk Glasurit. Om deze gebeurtenis te vieren, namen topmanagers van FIVA deel aan een rondleiding door de fabriek, waarbij de nadruk werd gelegd op BASF's erfgoed, faciliteiten en expertise in coatingsoplossingen gedurende meer dan 130 jaar

bottom of page