top of page

Ford activiteiten Garage Bresseleers overgenomen door Van Mossel

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met Wim Bresseleers voor de overname van de gelijknamige Ford garage in Berchem. Vanaf 3 oktober zullen de activiteiten van garage Bresseleers worden verder gezet in de reeds bestaande Van Mossel Ford vestiging op de Bisschoppenhoflaan te Deurne. Ook de medewerkers verhuizen mee.

Klaar voor de toekomst

Garage Bresseleers is al meer dan 30 jaar actief in Berchem en gespecialiseerd in het onderhoud van Ford personenwagens en bedrijfswagens. De voorbije jaren werkte Wim Bresseleers ook al als Ford agent voor Van Mossel. Door de overname worden de groeiambities van de groep in de Belgische markt verdergezet. “We zijn in België reeds actief met Ford op 8 verschillende locaties in Antwerpen en Vlaams Brabant”, zegt Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg. “Met de integratie van garage Bresseleers voegen we een ervaren team mekaniekers, gespecialiseerd in Ford, toe aan ons huidige team, waardoor we onze positie in de regio versterken en verzekeren. Daarnaast anticiperen we zo ook op de strategie van Ford om de overblijvende dealers klaar te stomen voor de toekomst.” De huidige eigenaar en zijn team maken vanaf 3 oktober samen de overstap naar Van Mossel Ford Deurne. Uiteraard krijgen de klanten ook daar de persoonlijke aandacht en service zoals ze het gewend zijn.


Over Van Mossel Automotive Groep

Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. In de zomer van 2021 ging Van Mossel in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze voet aan wal zetten in West-Vlaanderen met de merken Renault en Dacia. In september verhuisden de medewerkers van Citroën Garage Van Thielen na de overname naar de nieuwe vestiging van Van Mossel te Aarschot. Eind vorig jaar werd Van Mossel tevens eigenaar van Ford garage Deprince uit Lier. In de eerste helft van 2022 kwam daar nog de overname van Groep Vereenooghe bij met 9 Mercedes-Benz verkoop- en servicepunten in West-Vlaanderen.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, Fuso, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Verder exploiteert Van Mossel meerdere Used Cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing, inbouw, carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 102.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 4.800 medewerkers realiseert de groep een omzet van bijna €4 miljard op jaarbasis.

bottom of page