top of page

Geïnspireerd door de natuur, geleverd door technologie - Standocryl vernis

Standox introduceert twee nieuwe matte lakken: Standocryl 2K-System-Klarlack Supermatt K9150 en Standocryl 2K-System-Klarlack Seidenglänzend K9140. Deze twee nieuwe matte vernissen zijn geformuleerd met aanzienlijk kleinere, ultramoderne pigmenten en leveren elke keer weer meteen goede resultaten bij professionele reparaties.


De onderling mengbare Standocryl 2K-System-Klarlack Supermatt K9150 en Standocryl 2K-System-Klarlack Seidenglänzend K9140 zijn best-in-class. Carrossiers evenaren met de producten de meest uiteenlopende glansniveaus die door OEM’s (Original Equipment Manufacturer) gebruikt worden, van mat (5GU) tot semi-mat (65GU).


Koen Silverans, Product & Technical Manager bij Axalta Refinish België zegt: “Veel OEM-lakken zijn geïnspireerd op de matte kleuren die in de natuur te vinden zijn. Wij bieden op onze beurt ook inspiratie van het hoogste niveau met ons nieuwe vernissen. Wij hebben als carrosserie-experts het voortouw genomen om een nieuw mat laksysteem te ontwikkelen, zodat onze carrossiers meteen goede, matte resultaten kunnen leveren. Het biedt verenigbare en reproduceerbare uitkomsten én een zuinig voorraadbeheer – zoals men van Standox kan verwachten.”


Dankzij de nieuwste innovatieve Axalta-technologie, zijn de lakken geschikt voor toepassing bij de Standoblue of Standohyd Plus basislakken, evenals Standox Basislack of geschuurde bestaande blanke lak. Carrossiers kunnen de matte kleuren identificeren met de Genius iQ-spectrofotometer en snel en gemakkelijk het juiste glansniveau bij de kleurformule zoeken met Standowin iQ, de geavanceerde software voor digitaal kleurbeheer van Standox. De twee nieuwe vernissen bieden matheldere kleuren en pigmenteffecten, zonder een doffe of troebele afwerking. Met de lakken legt Axalta de lat hoog als het gaat om hoge kwaliteit, een homogeen matte afwerking, zonder onregelmatigheden, zelfs bij ultralage glansniveaus. Standocryl 2K-System-Klarlack Supermatt K9150 en Standocryl 2K-System-Klarlack Seidenglänzend K9140 kenmerken zich ook door een robuuste toepassing voor paneel-, multipaneel- en algehele reparaties.


"Carrossiers die dit best-in-class systeem gebruiken, profiteren van ongelooflijk betrouwbare resultaten én droogtijden die nu tot 35% korter zijn dan het bestaande marktaanbod. Dit helpt bij het besparen van energiekosten”, voegt Silverans toe.


De lakken zijn ook gemakkelijker in gebruik omdat er voor kunststofherstel geen speciaal additief nodig is en spuiters kunnen de blikken van 800 ml gemakkelijk met de hand roeren.

Standocryl 2K-System-Klarlack Supermatt K9150 en Standocryl 2K-System-Klarlack Seidenglänzend K9140 zijn per direct leverbaar.


Ga voor meer informatie naar www.standox.be/matte-glanslak.


Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page