top of page

LKQ Corporation kondigt nieuwe bestuursbenoemingen aan

Varun Laroyia benoemd tot Chief Executive Officer en Managing Director van LKQ Europe; Rick Galloway benoemd tot Senior Vice President en Chief Financial Officer van LKQ Corporation.LKQ Corporation (Nasdaq: LKQ), een toonaangevende leverancier van alternatieve en speciale onderdelen voor de reparatie en uitrusting van auto's en andere voertuigen, kondigde gisteren de volgende benoemingen van leidinggevenden aan, met onmiddellijke ingang:


Varun Laroyia, Executive Vice President en Chief Financial Officer, is benoemd tot Chief Executive Officer en Managing Director van LKQ Europe. Laroyia volgt Arnd Franz op, die de onderneming verlaat om bij Mahle Group ("Mahle") aan de slag te gaan als Chief Executive Officer, waar hij 18 jaar werkte voordat hij bij LKQ Europe kwam.


Rick Galloway, Chief Financial Officer van LKQ's Wholesale - Noord-Amerika en Self Service segmenten, is benoemd tot LKQ's Senior Vice President en Chief Financial Officer.


"Varun is de afgelopen vijf jaar een drijvende kracht en gepassioneerde veranderaar voor LKQ geweest", aldus Dominick Zarcone, President en Chief Executive Officer. "Met zijn leiderschapskwaliteiten en kennis van het bedrijf en onze Europese markten, ben ik blij dat Varun deze rol op zich neemt. Varun is mijn vertrouwde partner geweest bij de transformatie van LKQ. Hij heeft een enorme focus gelegd op ons operationele excellence programma het vaststellen van belangrijke prestatiemaatstaven en evaluaties, het drastisch verbeteren van onze werkkapitaalefficiëntie en cashflow, het rigoureus herzien van onze activiteitenportefeuille en het doordacht aansturen van beslissingen over kapitaalallocatie. Deze ervaring en zijn strategische visie zullen een cruciale rol spelen om LKQ Europe naar een nog hoger niveau van succes te tillen. Belangrijk is dat deze leiderschapsovergang plaatsvindt op een moment dat de Europese activiteiten op koers liggen om hun operationele en financiële langetermijndoelstellingen te realiseren."


Laroyia vertelt: "Ik ben enthousiast over de kans om de rol van CEO van LKQ Europe op me te nemen en leiding te geven aan de grootste distributeur van mechanische autoonderdelen in Europa. Ik kijk ernaar uit om met al onze belangrijke stakeholders, waaronder onze klanten, vendor partners en getalenteerde team in heel Europa, samen te werken om sneller vooruitgang te boeken met de enorme kansen die er liggen binnen onze Europese activiteiten. Mijn prioriteiten zijn het verdiepen van onze concurrentiepositie, het bedrijf sneller laten groeien dan de markt, de winstdynamiek voortzetten en vrije kasstroom genereren."


"Rick heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het bereiken van EBITDA-marges van recordhoogte in onze segmenten Wholesale - Noord-Amerika en Self Service. "Hij past perfect bij ons en zal zorgen voor continuïteit bij de uitvoering van onze strategische prioriteiten om waarde te creëren voor onze aandeelhouders. Wij geloven dat Rick's schat aan operationele ervaring en duidelijk inzicht in onze op rendement gerichte strategie LKQ goed van pas zullen komen."


"Het is een eer om deze nieuwe functie te bekleden op een belangrijk moment voor de onderneming", aldus Galloway. "LKQ is goed gepositioneerd voor succes op lange termijn, en ik kijk ernaar uit om onze financiële en strategische initiatieven aan te sturen, evenals het verder uitvoeren van onze evenwichtige kapitaalallocatiestrategie, samen met onze uitstekende financiële organisatie."


"De benoemingen van Varun en Rick zijn een bewijs van de kracht van ons managementteam en onze focus op talentontwikkeling en opvolgingsplanning. Namens de Raad van Bestuur en ons bredere managementteam wil ik Arnd bedanken voor zijn toewijding en inzet voor LKQ. Wij wensen hem succes in zijn nieuwe rol bij Mahle, dat een belangrijke leveringspartner blijft voor onze Europese activiteiten," besloot Zarcone.

bottom of page