top of page

Nieuwe CLIP-contactplaat per direct verkrijgbaar

Precies op tijd voor het begin van het marterseizoen is nu de nieuwe CLIP-contactplaat verkrijgbaar, die met het oog op bediening, inbouw- en montagetijd grensverleggend is en voor een tot nu toe ongekende flexibiliteit zorgt. Toonaangevend en innovatief marktleider STOP&GO presenteert met deze noviteit een doorontwikkeling van de miljoenvoudig beproefde roestvrij stalen contactplaat met snijklemtechniek (SKT).

In vergelijking met het bestaande model en andere gangbare systemen hoeft de hoogspanningskabel nu niet meer door de contactplaat worden gestoken. Het nieuwe CLIP-model kan aan de hand van een handig klapmechanisme worden geopend en de kabel probleemloos worden geplaatst. Dit biedt allereerst het voordeel dat er achteraf op elke willekeurige plek van de hoogspanningskabel extra contactplaten kunnen worden aangebracht. Daarnaast is een verlenging met behulp van een extra kabel en een onbeperkt aantal andere contactplaten speciaal voor grote motorruimtes (bijv. van SUV’s en campers) mogelijk.


Evenals bij het vorige model wordt de vergrendeling en verbinding van de plus-min roestvrijstalen contactplaat met de 2-aderige hoogspanningskabel tot stand gebracht door ze eenvoudig vast te klikken. Bij het samendrukken van de contactplaten dringen zes pinnen in de kabelkern en verbeteren hierdoor de contactveiligheid ervan. Deze bewerkingsstap is in een mum van tijd uitgevoerd en vindt handmatig plaats, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van gereedschap.


Een afgeronde sokkel biedt het voordeel dat de platen flexibel aan bijv. slangen kunnen worden gemonteerd. Dit gebeurt d.m.v. kabelbinders die gewoon door de bevestigingstunnels op de bodem van de plaat worden geleid. De CLIP-variant is verkrijgbaar in de vertrouwd hoogwaardige STOP&GO-kwaliteit voor de apparaten 7 PLUS-MINUS en 8 PLUS-MINUS.De kwaliteitsclaim van STOP&GO gaat vergezeld van een garantietermijn van 4 jaar. De apparaten zijn evenals alle andere producten van STOP&GO ook te koop via de vakhandel. Meer informatie over het bedrijf en de producten zijn te vinden op: www.stop-go.de/en

bottom of page