top of page

Nieuwste Bosch HDEV6 hogedrukbenzine-injectoren nu ook verkrijgbaar voor de aftermarket

Groeiende aftermarket-activiteiten met betrekking tot onderhoud en reparatie van benzinemotoren met directe injectie

  • Nieuwste generatie hogedrukinjectortechnologie vormt een aanvulling op het Bosch aftermarket-assortiment.

  • Hybridisering van modellen leidt tot een toenemend aantal voertuigen met directe injectiesystemen.

  • Reparatieconcepten, reserveonderdelen en de nieuwe BTG 5210-gereedschapsset voor een professioneel onderhoud van hogedrukinjectoren.Tegen 2023 zal meer dan de helft van alle nieuw geregistreerde verbrandingsmotoren uitgerust zijn met benzinemotoren met directe injectie (GDI). Als gevolg hiervan groeit ook de vraag naar reparatie en onderhoud van GDI-motoren. Het aantal voertuigen dat is uitgerust met directe benzine-injectiesystemen van Bosch neemt voortdurend toe. Om werkplaatsen in staat te stellen reparatiewerkzaamheden aan deze systemen uit te voeren, heeft Bosch zijn aftermarket-assortiment uitgebreid met HDEV6-hogedrukinjectoren. Als directe opvolger van de HDEV5-injectoren is dit de nieuwste generatie hogedrukinjectorentechnologie met kleppen die zijn ontworpen voor nominale injectiedrukken tot 350 bar.


Extra groei door hybride aandrijflijnconcepten Benzinemotoren met directe injectie onderscheiden zich door hun hoge prestaties in combinatie met een laag brandstofverbruik en lage emissies. De ontwikkelaars van deze motoren vertrouwen ook op directe benzine-injectiesystemen voor de verbrandingsmotoren van hybride aandrijflijnconcepten. De markt van directe injectiesystemen, die al sterk is, zal blijven groeien dankzij de hybride aandrijflijn. Omdat autofabrikanten momenteel steeds meer motoren met HDEV6-injectoren uitrusten, heeft Bosch besloten de werkplaatsen te ondersteunen met zijn knowhow, reparatiesets en geschikte reserveonderdelen – inclusief de nieuwste HDEV6-technologie. Dit biedt werkplaatsen de mogelijkheid hun potentiële omzet te verhogen door deze groeiende servicemarkt aan te boren.

Professionele reparatie met de BTG 5120-gereedschapsset Voor de diagnose en demontage van hogedrukinjectoren biedt de online diagnosesoftware ESI[tronic] 2.0 foutoorzaken, signaalpatronen, toegang tot actuele waarden en instructies voor demontage- en installatie. Als bijvoorbeeld een gedemonteerde hogedrukinjector na ultrasoonreiniging opnieuw moet worden geïnstalleerd, moeten onder andere de afdichtingen en ringen worden vervangen. Bosch heeft hiervoor de BTG 5120-gereedschapsset ontwikkeld, waarmee de verbrandingskamerafdichting (teflonafdichting), de O-ring en de ontkoppelingselementen van bijna alle HDEV5- en HDEV6-injectoren kunnen worden vervangen. Dat is een ecologisch verantwoord alternatief voor de volledige vervanging van de injector. De compacte koffer bevat een paar speciale klemmen, kalibratiehulzen en montagedoorns. Er is ook een video ontwikkeld met instructies voor het verwijderen en installeren van hogedrukinjectoren: https://youtu.be/qB8DdJsNPnU.

bottom of page