top of page

Nooit was autoreparatielak zo productief als de CC6750 Ultra Performance Energy System Clear Coat

De nieuwe CC6750 Ultra Performance Energy System Clear Coat is een nieuw, innovatief Cromax® product waarmee carrossiers het aantal cabinedoorgangen kunnen verhogen. Het is gebaseerd op de unieke en gepatenteerde harstechnologie van Axalta, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings. De vernis is een perfecte aanvulling op andere producten binnen het Ultra Performance Energy System, waaronder de nat-in-nat Ultra Performance Energy Surfacers PS1081, PS1084 en PS1087, de nat-in-nat Ultra Performance Non-Sanding Surfacers NS2081, NS2084 en NS2087, en het additief AZ9700 Ultra Performance Plastic Additive.Koen Silverans, Product & Technical Manager bij Axalta Refinish in BeLux, zegt: “We hebben de CC6750 Ultra Performance Energy System Clear Coat speciaal ontworpen om de workflow te verbeteren in carrosseriebedrijven waar een hoge productiviteit en snelle procestijden nodig zijn.”


Het Ultra Performance Energy System biedt tijdwinst en vermindert het energieverbruik aangezien carrossiers snel kunnen drogen bij lage temperaturen van 40°C en zelfs 20°C. De nat-in-nat Ultra Performance Surfacers hebben een uitdamptijd van slechts vijf minuten: Het totale lakproces van nat-in-nat surfacer tot en met de clear coat duurt nu nog slechts 36 minuten.


De toevoeging AZ9700 Ultra Performance Plastic Additive verhoogt de efficiëntie van de nat-in-nat Ultra Performance Energy Surfacers PS1081 (wit), PS1084 (grijs) en PS1087 (zwart) evenals de Ultra Performance Energy Non-Sanding Surfacers NS2081 (wit), NS2084 (grijs) en NS2087 (zwart). Het additief biedt bovendien een uitstekende hechting en flexibiliteit waardoor het uitermate geschikt is voor het schadeherstel van kunststofonderdelen.


“We zijn bijzonder verheugd om onze carrosseriebedrijven zeer snelle droogtijden te bieden, zoals 30 minuten bij 20°C en 10 minuten bij 40°C. Zowel de bezettingstijd van de spuitcabine als de energiekosten gaan daarmee omlaag, terwijl het toch een sterke prestatie levert met een uitstekende aflak. Op deze manier kunnen carrosseriebedrijven gemakkelijk winstgevende diensten bieden, zoals Fast Repair,” zegt de heer Silverans.


Meer informatie over het Ultra Performance Energy System is te vinden op www.cromax.be/ultra-performance.

bottom of page