top of page

Qualitygarage waarborgt duurzaamheid en kwaliteit in garages

Met 110 vestigingen versterkt Qualitygarage haar nationale dekking in België. Qualitygarage , een garageconcept van LKQ, staat voor onderhoud en reparatie op dealerniveau aan betaalbare prijzen. Door een samenwerking met VZW Duurzaam Repareren wordt de kwaliteit in garages nu ook extern geborgd.De naam Qualitygarage stelt al dat het garageconcept inzet op kwaliteit. “Qualitygarages herstellen en onderhouden voertuigen steeds conform de fabrieksvoorschriften. De monteurs zijn goed opgeleid en volgen permanent trainingen”, zegt conceptmanager Nicolas Soreille. “Het is voor ons belangrijk dat de kwaliteit en de duurzaamheid van elke herstelling of onderhoud in iedere Qualitygarage van hetzelfde hoge niveau is. Om dit te waarborgen, hebben we gekozen voor een samenwerking met VZW Duurzaam Repareren. We stappen in het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Repareren en de kwaliteitscertificering Qualified.”


Met meer dan 3.000 aangesloten bedrijven in de BeNeLux is VZW Duurzaam Repareren een gekende organisatie in de regio. De nieuwe kwaliteitscertificering Qualified is wel nieuw in België. “De kwaliteitscertificering Qualified is relatief nieuw, maar heeft in Nederland al zo’n duizend deelnemende automotive bedrijven. Deze kwaliteitscertificering bestaat uit twee onderdelen: kwaliteit en hospitality. Kwaliteit staat onder andere voor opleidingen, trainingen, connectiviteit, equipment en de beschikbaarheid van voertuigdata. Onder hospitality valt klantbeleving en gastvrijheid waarbij gekeken wordt naar onder meer de netheid van het bedrijf, de parkeermogelijkheden, wachtruimte, gastentoilet enzovoort”, aldus Harry Filon, Voorzitter van VZW Duurzaam Repareren.


Steeds meer particulieren en opdrachtgevers, zoals verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners, zoeken een alternatief naast de dealer. Qualitygarage wil daarom een betrouwbare partner zijn.


Vanaf 1 januari wordt bij alle Qualitygarages het certificatieproces opgestart. VZW Duurzaam Repareren verwacht dat vanaf het tweede kwartaal 2023 het volledige netwerk is aangesloten.

bottom of page