top of page

Scherpe stijging van operationele winstgevendheid voor Apollo Tyres in Europa

Apollo Tyres B.V. (hierna aangeduid als Apollo Tyres Europe) heeft een aanzienlijke winstgroei gerealiseerd tijdens het laatste volledige boekjaar (april 2020 t/m maart 2021), ondanks een daling van de omzet.

 

De gecontroleerde geconsolideerde inkomsten voor Apollo Tyres Europe laten een omzetdaling van 5% zien, en het boekjaar werd afgesloten met EUR 497 miljoen. De daling werd veroorzaakt door een scherpe daling van de verkoopvraag tijdens de eerste drie maanden van het boekjaar, als gevolg van beperkingen in verband met de COVID-19-pandemie.

De bedrijfswinst (EBITDA, exclusief andere inkomsten) steeg daarentegen met 39% voor het boekjaar. Het bedrijf heeft de productie-specialisatie van zijn fabriek in Enschede in Nederland voltooid en heeft eenmalige uitzonderlijke kosten van EUR 69 miljoen geboekt. Hierdoor was de nettowinst bij het afsluiten van het boekjaar een negatief bedrag van EUR 52 miljoen.


Benoit Rivallant, president van Apollo Tyres, regio Europa, zei over de resultaten: "Wat begon als een extreem uitdagend jaar, met lockdowns in heel Europa, eindigde voor ons uiterst gezond, met een robuust herstel in alle marktsegmenten en landen. Doelgerichte inspanningen op het gebied van vermindering van voorraad en uitstaande vorderingen hebben bijgedragen tot de cashflow, wat onze balans heeft versterkt.


"Het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit en het welzijn van onze werknemers is van het grootste belang geweest tijdens deze pandemie. Gezien de voortdurende situatie kunnen we onze aandacht niet laten verslappen. Hoewel we verwachten dat het komende jaar een aantal uitdagingen met zich mee zal brengen, hebben de strategische initiatieven die het afgelopen boekjaar zijn genomen het bedrijf sterker gemaakt en zullen ze onze inspanningen om duurzame groei te realiseren en onze marges verder te verbeteren, ondersteunen."

bottom of page