top of page

Slim kleurmengen dankzij geautomatiseerde dosering van de nieuwe Spies Hecker Permahyd Hi-TEC

Carrossiers kunnen nog sneller resultaten boeken met de nieuwe voorgevulde flessen Permahyd Hi-TEC Basislack 480, de gebruiksvriendelijke, watergedragen basislak van Spies Hecker. De flessen zijn in 95 uitvoeringen leverbaar: in een halve liter fles verkrijgbaar in 68 kleuren en in een fles van 1 liter beschikbaar in 27 kleuren. Ze zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe Daisy Wheel 3.0 van Fillon Technology. Wanneer de flessen gebruikt worden met Phoenix Cloud, het digitale kleurmanagementsysteem van Spies Hecker, kunnen carrosseriebedrijven profiteren van het meest efficiënte, volledig geautomatiseerde end-to-end kleurmengproces. Dit zorgt voor een betere doorvoer, efficiëntie en winstgevendheid.Het is vrij eenvoudig om de volledig geautomatiseerde dosering aan het bestaande mengproces toe te voegen. Carrossiers bepalen eerst de kleur en het kleureffect met de ColorDialog Phoenix-spectrofotometer en zoeken daar vervolgens de juiste kleurovereenkomst in Phoenix bij. Vervolgens sturen carrossiers de formule rechtstreeks naar het bedieningsscherm van hun Daisy Wheel 3.0. Met een druk op de knop gaat de mengmachine aan de slag: via een geautomatiseerde dosering wordt de kleurformule in de vereiste hoeveelheid gemengd. Carrossiers zijn op die manier vrij om andere activiteiten uit te voeren, waardoor de workflow binnen het carrosseriebedrijf wordt verbeterd.


Koen Silverans, Product & Technical Manager bij Axalta Refinish in BeLux, zegt: “We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren waarmee onze carrosseriebedrijven reparaties sneller en efficiënter kunnen uitvoeren. Onze nieuwe, voorgevulde flessen Permahyd Hi-TEC Basislack 480 zijn direct klaar voor gebruik met de Daisy Wheel 3.0. De computergestuurde dosering wordt zeer nauwgezet afgemeten: zelfs zeer kleine hoeveelheden lak worden dankzij een precisiedosering met een 100% kleurjuistheid gemengd. Carrosseriebedrijven verspillen zo minder lak en bereiken een optimaal niveau van efficiëntie en winstgevendheid.”


Ga voor meer informatie over de nieuwe voorgevulde flessen naar www.spieshecker.be/daisy-wheel.


Over Spies Hecker

Spies Hecker is een internationaal lakmerk voor schadeherstel van Axalta. Het merk ontwikkelt geoptimaliseerde laksystemen die het werk van schadeherstellers eenvoudiger en efficiënter maken. Met meer dan 135 jaar ervaring en een assortiment hoogwaardige producten, gepersonaliseerde services en gerichte trainingen, is Spies Hecker één van 's werelds toonaangevende fabrikanten op het gebied van autoreparatie. Spies Hecker is gevestigd in Keulen, Duitsland en is aanwezig in meer dan 75 landen.

Spies Hecker, simply closer!

Comments


bottom of page