top of page

Stevige groei voor Bosch Car Service en AutoCrew in België en Groothertogdom Luxemburg in 2023

De garageconcepten Bosch Car Service en AutoCrew zijn het voorbije jaar stevig gegroeid in België en het Groothertogdom Luxemburg. Bosch Car Service telt momenteel 164 leden in beide landen, voor AutoCrew zijn dat er 85. Tegen 2026 mikt Bosch op 200 Bosch Car Service-garages in België en Luxemburg en voor AutoCrew op 115 garages.


“De focus voor uitbreiding zal voornamelijk op België liggen, waar we de komende jaren telkens 20 extra Bosch Car Service-garages willen aantrekken. In Luxemburg zitten we met 22 Bosch Car Service-garages eigenlijk vol. Ook voor AutoCrew willen we de komende jaren in België met ongeveer 15 extra garages per jaar groeien. Voor Luxemburg is er nog ruimte voor in totaal een tiental extra AutoCrew-garages”, zegt Florien Vanderperren, Concept Marketing Manager BeLux.

Bosch wil in 2024 inzetten op het verder vergroten van de naamsbekendheid en een sterke focus op en controle van de kwaliteit. “We leggen de lat steeds hoger. Als de kwaliteit van individuele garages uitstekend is, verhoogt ook de kwaliteit van het volledig netwerk. En dat is dan weer een groot voordeel voor de klanten. Zij zijn zeker dat hun Bosch Car Service en AutoCrew de nodige kwaliteit biedt en dat die ook op regelmatige tijdstippen geëvalueerd wordt”, aldus Vanderperren. “We hebben dit jaar vanuit Bosch met grote postercampagnes en TV-spots onze merken onder de aandacht gebracht. We willen graag dat ook onze leden zelf ook meer gaan uitdragen dat ze tot de familie van Bosch Car Service of AutoCrew behoren. Samen staan we sterk”.


Remote Diagnostics Service en Pechhulp

In 2023 werden naast de postercampagne ook een aantal extra diensten uitgerold voor Bosch Car Service en AutoCrew. De garageconcepten van Bosch kunnen al sinds het voorjaar van 2023 beroep doen op Remote Diagnostics Service, een dienst waarbij Bosch-experts vanop afstand de werkplaatsen ondersteunen bij het uitvoeren van specifieke of complexe diagnose- en programmatietaken direct op het voertuig. De service is pas sinds eind dit jaar ook beschikbaar voor andere garages.

Sinds maart 2023 kunnen AutoCrew- en Bosch Car Service-garages hun klanten één jaar gratis Pechhulp aanbieden bij elk onderhoud van minimum 200 euro. De Pechhulp biedt dekking over heel Europa en geldt voor technische problemen, een lekke band, brandstofproblemen, lege batterij, verkeerd tanken of verloren/vergeten sleutels in een afgesloten auto. Als de pech zich voordoet binnen een straal van 100 kilometer van de garage, wordt de auto naar de AutoCrew- of Bosch Car Service-garage van de klant gesleept.

“We hebben de voorbije jaren heel wat nieuwe leden die voordien tot een dealernetwerk behoorden en waarbij pechhulp standaard aangeboden werd. Het is onder hun impuls dat deze service er gekomen is. Garages kunnen zelf kiezen of ze Pechhulp aan hun klanten aanbieden. Ondertussen bieden al zo’n 60 Bosch Car Service- en AutoCrew-garages Pechhulp aan”, licht Vanderperren toe.


Blijvend inzetten op opleiding en trainingen

Een belangrijke voorwaarde voor een kwaliteitsvolle service is het blijvend inzetten op opleidingen. Van een Bosch Car Service of AutoCrew wordt verwacht dat zij jaarlijks een aantal trainingen volgen. Zo blijven ze bij met de laatste technologische ontwikkelingen en het steeds groter aanbod van hybride en elektrische auto’s in de werkplaats. Bosch biedt onder andere een specifieke Tesla-opleiding aan, naast een aantal andere technische opleidingen rond het onderhoud van elektrische en hybride voertuigen. Maar ook de vakinhoudelijke EV-training is erg populair. Deze training wordt aangeboden aan elke persoon die binnen een garage in contact komt met de klant. Op die manier kunnen de garages de klant helpen bij vragen over elektrische voertuigen en hen eventueel een keuze helpen maken tussen een hybride, plug-in, BEV of toch nog een verbrandingsmotor.

Recente blogposts

Alles weergeven

Doyen lanceert zijn nieuwe website.

De nieuwe webstek weerspiegelt de betrokkenheid van de Groep bij haar partners en haar ambitie om te groeien en is meer dan een technologische upgrade. Hij weerspiegelt de toewijding van Doyen aan haa

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket 

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, het vernieuwde remarketingplatform dat tweedehands wagens verkoopt aan professionele autohandelaren en dealers. Als een van de sterkste internationale platformen, ver

Comments


bottom of page