top of page

TMD Friction verkleint ecologische voetafdruk met Textar-remschijven in plasticvrije verpakking

TMD Friction heeft een nieuwe, milieuvriendelijkere verpakking ontwikkeld voor zijn Textar-remschijven. Op deze manier bespaart het bedrijf jaarlijks 40 ton plastic. Voor TMD Friction wordt een topproduct niet alleen gekenmerkt door zijn technische prestaties, maar ook door de ecologische voetafdruk die het achterlaat bij productie en gebruik. “Als bedrijf hechten wij veel belang aan milieuvriendelijke oplossingen, zoals coatings op basis van water voor schijven, kopervrije frictiematerialen en het vermijden van schadelijk antimoon bij de ontwikkeling en lancering van producten”, zegt Dalibor Stojnic, Global Category Manager bij TMD Friction. Nu wil TMD Friction ook het goede voorbeeld geven in de onafhankelijke aftermarket op het vlak van duurzaamheid door volledig af te stappen van plastic folie bij de verpakking van remschijven.Van plastic folie naar golfkarton

Vandaag krijgen garages in de aftermarket remschijven nog steeds aangeboden als assensets verpakt in platte dozen. Wanneer twee schijven in één verpakking zitten, kan het oppervlak van de schijfcoating snel beschadigd raken tijdens het transport. Dat komt doordat de zware remschijven het slijpstof en de anticorrosiecoating wegschuren. Om die reden worden de afzonderlijke schijven direct na de productie in plastic folie verpakt.


“Hoewel plastic folie een goede bescherming tegen slijtage biedt en de verpakking voorkomt dat de verse coating blijft kleven, is die folie niet duurzaam of milieuvriendelijk. TMD Friction wil dan ook volledig afstappen van plastic folie”, licht Dalibor Stojnic toe. “Daarom zullen we vanaf nu de remschijven voor personenauto's van Textar verpakken met golfkarton. Daarbij worden de remschijven wel nog steeds op doeltreffende wijze gescheiden zodat die niet aan de remschijfcoating kunnen blijven kleven, maar gebeurt dat nu op een veel milieuvriendelijkere manier.”

bottom of page