top of page

Verkopen Fastned bijna verdrievoudigd in eerste helft 2022

Fastned, zag de laadomzet in de eerste helft van 2022 toenemen tot 12.6 miljoen euro (+188%), bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Dit brengt de geannualiseerde tweede kwartaalomzet op meer dan 27 miljoen euro. Deze sterke stijging is het gevolg van de groei van het Europese netwerk, toegenomen vraag naar laden dankzij sterke verkopen van elektrische auto’s in de markten waarin Fastned actief is alsmede een toename van de omzet per laadsessie. Operationele EBITDA is verviervoudigd tot 3,0 miljoen euro (+298%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en neemt sneller toe dan de omzet dankzij de operationele hefboomwerking in het bedrijf.


Michiel Langezaal, CEO van Fastned: "Halverwege het jaar boeken we uitstekende vooruitgang met onze doelen. In de eerste zes maanden van 2022 waren de laadinkomsten al hoger dan in heel 2021. Het expansietempo van ons netwerk trekt aan en we liggen op schema om het aantal stations te verdubbelen tot meer dan 400 voor eind 2024.

De afgelopen weken hebben berichten over de effecten van stijgende temperaturen in Europa en daarbuiten des te duidelijker gemaakt dat we moeten doen wat we kunnen om de energietransitie te versnellen. Elektriciteit, verkregen van hernieuwbare energie, speelt een cruciale rol in deze transitie. Het zijn niet alleen bosbranden en smeltende gletsjers die de behoefte aan energie uit hernieuwbare bronnen doen toenemen. Deze ‘energie van vrijheid’, zoals de Duitse minister van Financiën Lindner het eerder noemde, zal Europese landen ook helpen om minder afhankelijk te worden van Russische fossiele brandstoffen.

Die groene stroom beschikbaar maken voor bestuurders van elektrische voertuigen, en anderen helpen om die overstap naar elektrische mobiliteit te maken, dat is onze missie. Ik ben trots om te zien dat zoveel getalenteerde mensen zich bij ons aansluiten en mee willen werken aan deze missie, gericht op het bouwen van een groenere toekomst.

Naarmate meer en meer automobilisten de overstap maken en nieuwe automodellen grotere en snellere batterijen hebben, zal snelladen een cruciaal onderdeel worden in de mix van laadinfrastructuur. Fastned is uniek gepositioneerd om een ​​significante rol te spelen bij de totstandkoming van die Europese infrastructuur, en zo te helpen die groenere toekomst te realiseren."

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Kommentarer


bottom of page