top of page

VinFast maakt Nederlands debuut op EV Experience met VF 8 en VF 9

VinFast, de wereldwijd actieve, Vietnamese fabrikant van elektrisch aangedreven voertuigen, zal aanwezig zijn op de EV Experience 2022 die van 23 tot 25 september plaatsheeft in Nederland. Het is tevens de Nederlandse première van VinFast waarbij het publiek de elektrisch aangedreven, met geavanceerde techniek uitgeruste premiummodellen VF 8 en VF 9 in levende lijve kan zien en ervaren.


De EV Experience is een evenement voor toonaangevende bedrijven op het gebied van elektrisch vervoer en aanbieders van oplaadmogelijkheden. Tevens is het de perfecte gelegenheid voor het publiek om nieuwe elektrisch aangedreven voertuigen te proberen. Het evenement, dat wordt gehouden op het beroemde Nederlandse circuit in Zandvoort, verwacht meer dan honderd deelnemende bedrijven en zo’n 7.500 bezoekers. Elektrificatie “Nederland is een van de drie belangrijkste markten van VinFast in Europa en behoort tot de snelst ontwikkelende EV-markten van het continent,” zegt Ms. Ho Thanh Huong, CEO van VinFast Europe. “Nederlanders zijn erg betrokken bij het klimaat en omarmen de elektrificatie van vervoer. Het doel van VinFast is om onze slimme, klimaatvriendelijke en met Europese technologieën ontworpen en ontwikkelde elektrische voertuigen de beste keuze te laten zijn voor Nederlandse klanten, en daarmee bij te dragen aan verdere elektrificatie in Nederland.”


Service In Nederland zijn de VF 8 en VF 9 beschikbaar in Eco- en Plus-uitvoering en zijn er twee accupakketten leverbaar. De VF 8 is er met een 82 kWh of 87,7 kWh-pakket. De koper van een VF 9 kan kiezen tussen 95 kWh of 123 kWh. De EV’s van VinFast onderscheiden zich door de beste service voor de eigenaar, waaronder 10 jaar of 200.000 kilometer garantie.

Naast de al eerder aangekondigde abonnementsvorm voor de accupakketten om de kosten van het bezitten van een EV te verlagen, komt VinFast ook de vraag van klanten die dat willen tegemoet en biedt het de mogelijkheid om de accu’s te kopen.


Meer informatie over de slimme EV’s van VinFast en over het reserveren van een exemplaar is te vinden op https://vinfastauto.eu/.

Einde bericht

bottom of page