top of page

Alpine A290: nieuwe elektrische sportwagen voltooit eerste testrondjes op de poolcirckel

De Alpine A290 is al meer dan twee jaar het voorwerp van een compleet ontwikkelings- en afstellingsprogramma.

  • Als sleutelstap in deze ontwikkeling zijn de ingenieursteams van Alpine opnieuw naar Zweden gereisd om hun tests met de prototypes van de toekomstige A290 af te ronden.

  • Tijdens deze tests bij extreme koude was de A290 voor het eerst te zien met een onuitgegeven Alpine-camouflage.

  • Alpine zal zijn sportieve stadswagen met vijf plaatsen in juni 2024 onthullen.Alpine A290: de toekomstige sportieve elektrische stadswagen zet zijn testfase voort in Zweden, dicht bij de poolcirkel

Sinds begin dit jaar verfijnt de A290 zijn afstelling op griparme ondergronden in de meest extreme weersomstandigheden, met temperaturen die onder de kaap van -30 °C kunnen zakken. In die omgeving testen de technische teams van Alpine de prototypes op afgesloten en open wegen om op elke ondergrond uitmuntende prestaties te verzekeren.


Alle technische perimeters worden in reële omstandigheden getest om na te gaan of de vereiste prestatieniveaus worden gehaald.

Zoals elke Alpine besteedt de A290 bijzondere aandacht aan zijn dynamische prestaties.  De alertheid van de motor, het brio, de stuurprecisie en de wendbaarheid worden tot in de puntjes bestudeerd om een uitmuntende rijervaring te bieden die ook in extreme omstandigheden overeind blijft.


Daarnaast worden tal van voorzieningen getest op sneeuw, zoals de verwarming, de kwaliteit van de ontwaseming en ontdooiing en de dynamische stabiliteitsregeling ESC (Electronic Stability Control).  Stuk voor stuk punten die niet kunnen worden gesimuleerd in een technisch centrum en die alleen kunnen worden gevalideerd met tests bij extreme koude.


Voor deze eerste officiële testsessie werd de A290 voorzien van een originele Alpine-camouflage, het Alpine-logo op het dak en de kleur Bleu Alpine. Het prototype is voor het eerst te zien in zijn productieversie en bevestigt zijn afmetingen: lengte 3.990 mm, breedte 1.820 mm, hoogte 1.520 mm, wielbasis 2.530 mm.


Ook neemt de A290 de gelegenheid te baat om zijn exclusieve, Alpine-sportstuur voor te stellen, een afgeplat stuur in nappaleder en met centrummarkering, elementen die verwijzen naar de autosport, die sterk aanwezig is in het DNA van het merk. We vinden er drie sleutelfuncties in terug die zijn ontleend aan het stuur van de Formule 1-bolides van Alpine: OV (Overtake), RCH (Opladen) en rechtstreeks toegankelijke Drive-modi.


Comments


bottom of page