top of page

AUTOCHAT EN #DCDW SAMEN IN AI-PLATFORM

AutoChat en #DCDW bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van AI-leadopvolgsysteem. Deze AI-assistent, genaamd Alice, maakt het opvolgen van leads eenvoudiger, beter en efficiënter. Professionele verkopers op Marktplaats kunnen als eersten van het systeem profiteren. Later komt het beschikbaar voor andere partijen.Alice, tot stand gekomen door de samenwerking tussen #DCDW en AutoChat, helpt gebruikers met het beantwoorden van vragen, het inplannen van afspraken, het opvragen van informatie over de inruilauto en zelfs het reageren op biedingen. Dit maakt de AI-assistent zeer geschikt voor het opvolgen van leads, onder meer bij Marktplaats, waar het systeem is geïntegreerd in de Marktplaats Messaging-app, een primeur. Verkopers kunnen Alice ook een eigen naam geven, zodat deze volledig geïntegreerd is in hun bedrijf.

Het inzetten van Alice bij Marktplaats is logisch, omdat het platform veel potentiële kopers trekt die op zoek zijn naar een nieuwe of tweedehandsauto. Zakelijke verkopers hebben echter door de dagelijkse werkdruk vaak weinig tijd om die waardevolle leads op een goede manier op te volgen en van informatie te voorzien, wat leidt tot gemiste verkoopkansen. Alice neemt die taken over en volgt de leads op.


Paul de Vries, oprichter van #DCDW, over de AI-assistent: “Door onze samenwerking met AutoChat bieden wij nu een AI-platform aan dat leads sneller en efficiënter opvolgt, het potentieel maximaliseert en het begin van een verkoopdialoog vergemakkelijkt. Wij hebben momenteel bij onze Ligier Store Doesburg een pilot lopen en de resultaten zijn veelbelovend, waaronder een 100% leadopvolging en meer showroomafspraken. Alice zorgt voor een revolutie in leadopvolging en het wordt voor autobedrijven nog aantrekkelijker om op Marktplaats te adverteren.”


Het partnerschap tussen #DCDW en AutoChat combineert de jarenlange kennis van #DCDW op het gebied van leadopvolging met de technologische expertise van AutoChat. Maarten Bekkers, oprichter van AutoChat: “Het doel is om de techniek te leveren die leadopvolging automatiseert, zodat dealers altijd en real-time kunnen reageren op reacties via Marktplaats. Met Alice krijgt elke lead een professioneel antwoord, 24/7, zonder beperkingen.”


Momenteel wordt een eerste versie van Alice getest. De resultaten van die test zullen worden verwerkt in de uiteindelijke versie. Het AI-platform is op dit moment exclusief beschikbaar voor klanten van #DCDW en AutoChat die op Marktplaats adverteren en komt ook beschikbaar voor Belgische klanten van Tweedehands.be, net als Marktplaats onderdeel van Adevinta. Tevens kunnen dealers en autobedrijven worden aangesloten op het AI-platform. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij #DCDW of AutoChat.

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page