top of page

Autocraft breidt internationale aanwezigheid uit met nieuwe Europese EV-batterijonderhoudsfaciliteit

Het nieuwe centrum in Arnhem, Nederland, zal gebruik maken van Autocraft's gepatenteerde REVIVE® test reparatie technologie van Autocraft om te voldoen aan de groeiende vraag van Europese autofabrikanten naar duurzame reparaties van EV-batterijen binnen de garantieperiode.
Autocraft EV Solutions, een wereldwijde leider in het testen, repareren en reviseren van EV-batterijen, is gestart met de werkzaamheden vanuit de nieuwe vestiging in Arnhem, Autocraft blijft de activiteiten uitbreiden om de auto-industrie verder te ondersteunen bij het toegankelijk maken van volledige energieneutrrale prestatie- en milieupotentieel van EV-batterijen.


Door de snelle groei van het aantal EV-eigenaren en daarmee de toename van reparatievolumes van EV-batterijen, gaat de nieuwe faciliteit een sleutelrol spelen bij het behalen van de prestatie- en duurzaamheidsdoelstellingen van grote EV-fabrikanten in Europa. Deze locatie in Arnhem heeft een reparatiecapaciteit van ruim 1300 batterijen per jaar en heeft bovendien een uitstekende weg- en zeetransportverbinding. Hiermee worden de logistieke en milieu- uitdagingen bij het langeafstandsvervoer van defecte batterijen verkleind.


Door de REVIVE® test en reparatie technologie van wereldklasse heeft Autocraft EV Solutions, onderdeel van Autocraft Solutions Group, een unieke positie om op industriële schaal testen uit te voeren. Hiermee kunnen batterijproblemen, zelfs voordat die zich voordoen, op celniveau met een hogere nauwkeurigheid en snelheid dan ooit tevoren - herkend worden. De faciliteit ontwikkelde als eerste een geïndustrialiseerde EVbatterijreparatieproces die is ontwikkeld voor het uitvoeren van veilige en foutloze batterijreparaties - op grote schaal. OEM’s worden hierdoor beschermd tegen oplopende garantiekosten en reputatierisico's die veroorzaakt worden door herhaalde storingen. Deze technologie is essentieel voor Autocraft EV Solutions, dat hiermee duizenden reparaties van EV-batterijen met succes heeft uit kunnen voeren voor meerdere grote OEM's vanuit de bestaande vestiging in Grantham, Verenigd Koninkrijk.


Door een gerichte - en uitzonderlijk nauwkeurige methode voor het reviseren van EV-batterijen is Autocraft 1/3 EV Solutions nu in staat om de hoofdoorzaken van batterijteruggang te detecteren. Slecht presterende modules kunnen vervangen worden door gezonde bestaande modules die weer topprestaties kunnen leveren en de levensduur van EV-batterijen kunnen maximaliseren. Deze methode is een stuk duurzamer dan het produceren of recyclen, van een nieuw of defect pack en steunt daarmee de circulariteitsdoelen van de auto-industrie.


Als pionier op het gebied van EV-batterijreparatie heeft Autocraft de geavanceerde REVIVE® Mobile EV Battery Service Centre ingericht op de nieuwe locatie in Arnhem na een succesvol bezoek aan de REMATEC beurs in Nederland, waar Autocraft de prijs voor 'Best Remanufacturing Innovation' in ontvangst mocht nemen. REVIVE® Mobile is ondergebracht in een 9 meter - Lange ISO footprint, enn uitschuifbare container en is volledig uitgerust met een scala aan technologieën. Onder andere Autocraft's gepatenteerde ARIA® (Augmented Reality Interactive Assembly) systeem, LiDAR controls, RFID tools en veiligheidssystemen, om uitstekende procescontrole, optimale reparatieresultaten en de veiligheid van de medewerkers te garanderen.


Met deze innovatieve technologie kan Autocraft sneller tijdelijke reparatiesevices implementeren op strategische locaties- voordat een bedrijf besluit vaste REVIVE® Workshop - aan te schaffen. Aangezien Autocraft de aanwezigheid wereldwijd wil gaan uitbreiden, zal deze aanpak ook worden toegepast op andere locaties.


Mike Hague-Morgan, Executive Director van Autocraft Solutions Group, licht toe: "De lancering van ons EV-reparatiecentrum in Arnhem is een belangrijke mijlpaal in onze wereldwijde strategie. Hiermee kunnen we onze veilige en duurzame expertise op het gebied van testen, repareren en reviseren van EV’s verplaatsen naar strategische locaties waar de vraag het grootst is.”


"Het succes van de transitie naar elektrisch is sterk afhankelijk van het vinden van duurzame manieren om de betrouwbaarheid van EV-batterijen te verbeteren tegen minimale kosten voor het milieu. Met onze expertise van wereldklasse op het gebied van testen, repareren en reviseren van EV's, werken we steeds nauwer samen met Europese OEM's om hen te helpen hun doelstellingen op het gebied van prestaties en circulariteit te behalen. Onze nieuwe vestiging in Arnhem is de volgende stap in ons groeiverhaal en we kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in Europa en daarbuiten verder uit te breiden."


Ga voor meer informatie over Autocraft EV Solutions naar: https://autocraftsg.com/solutions/ev-solutions

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page