top of page

BEHERMAN IMPORTEUR BENELUX FARIZON ELEKTRISCHE BEDRIJFSWAGENSHet begin van 2024 is een belangrijk moment in de geschiedenis van de Beherman Group. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met het Chinese merk bedrijfsvoertuigenmerk Farizon voor de import en distributie in de Benelux.

Levering van de eerste bestelwagens van Farizon zal plaatsvinden vanaf september 2024. 


Beherman heeft een lange geschiedenis (sinds 1929) in de automobielsector, met merken als Mazda, Mitsubishi, Land Rover & Range Rover, Rolls-Royce, Bentley, MG, Morris, Rover en in de Benelux, Saab.


Farizon is een volledige dochteronderneming van de Geely Holding Group en is het eerste bedrijfswagenmerk in China dat een productlijn met elektrische voertuigen ontwikkelt, bestaande uit vijf modellijnen, namelijk zware vrachtwagens, lichte vrachtwagens, kleine vrachtwagens, bestelwagens en bussen. Het merk bestrijkt alle segmenten van de bedrijfsvoertuigenmark. 


Zo is de nieuwe Farizon SuperVAN in meer dan één opzicht origineel: hij heeft een laaddrempel van slechts 550 mm (een record in zijn categorie) en geen B-stijl, waardoor er een unieke zijopening is ontstaan.Heeft een laadvolume van 6,7 tot 12,6 m3, afhankelijk van de uitvoering. Hij is ontwikkeld op basis van Farizon's Geely Multipurpose Architecture (GXA-M) en kan worden gepersonaliseerd om te voldoen aan de veelzijdige wensen voor stadsvervoer. Het GXA-M modulaire bedrijfswagenplatform is voorzien van drive-by-wire- en over-the-air-technologie. Het platform maakt het mogelijk om de carrosserie volledig los te koppelen van de bodemplaat, wat een betere integratie van maatwerkoplossingen mogelijk maakt.

Dankzij GXA-M is de SuperVAN leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen voor verschillende doelgroepen. Zo wordt hij onder meer leverbaar met een lange en korte wielbasis. Farizon gebruikt hernieuwbare, biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke materialen bij de productie van de SuperVAN. Hiermee haalt het merk zijn koolstofvrije levenscyclusdoelstelling. De productie van de SuperVAN is inmiddels begonnen en de verkoop wordt nu gestart in een groot aantal markten over de hele wereld, waaronder Europa.
Comments


bottom of page