top of page

Citycar-specialist Ligier biedt professionele " last mile " mobiliteitsoplossingen.

Emissie-vrij, uit Frankrijk en op maat in te richten.
2 februari 2024 - Als toonaangevend specialist op het gebied van citycars en brommobielen, verbreedt Ligier zijn aanbod met professionele ‘last mile’ mobiliteitsoplossingen voor distributie in drukke ‘zero-emission’ stadscentra. Met de compacte, elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuigen Pulse 3 en Pulse 4 kunnen ladingen eenvoudig, snel én schoon op elk adres worden afgeleverd


In de wereld van de microcar is de Ligier Group een begrip. Het Franse merk, dat in de jaren 60 van de vorige eeuw werd opgericht als fabrikant van sportwagens en jarenlang met groot succes in de Formule 1 actief is geweest, concentreert zich tegenwoordig op de productie van kwalitatief hoogstaande microcars, ‘made in France’.  Het comfort, de veiligheid en de betrouwbaarheid die de verschillende modellen te bieden hebben, doen beslist niet onder voor de kwaliteiten van een ‘normale’ personenauto. Met de 100 procent elektrisch aangedreven Ligier Myli biedt het merk een schone, stille en zeer betaalbare mobiliteitsoplossing. Een rijbewijs is niet nodig: je kunt al op 16-jarige leeftijd met een microcar van Ligier veilig op pad.


45 km/h en 90 km/h Naast de modellen voor persoonlijk vervoer, produceert Ligier tevens bedrijfsvoertuigen. Onder de vlag van Ligier Professional zijn deze voertuigen bestemd voor een vorm van distributie die snel belangrijker wordt: ‘last mile delivery’ in autoluwe woonwijken en drukke ‘zero emission’ stadscentra. De Ligier Pulse 3 is een compacte, zeer wendbare elektrische scooter waarmee een vracht tot 65 kilo vervoerd kan worden. De Pulse 3 is er in twee uitvoeringen: met een maximumsnelheid van 45 km/h voor in stadscentra, of met een top van 90 km/h voor snel transport net buiten de stadsgrenzen. De elektrisch aangedreven Pulse 3 heeft een actieradius van 110 kilometer.


Opbouw wisselen Dankzij zijn modulaire constructie, is de veelzijdige Ligier Pulse 4 inzetbaar voor tal van vervoers- en transportbehoeften in gebieden die voor bestelauto’s en vrachtwagens niet bereikbaar zijn. De Pulse 4 heeft een ruime cabine voor twee inzittenden. Het modern vormgegeven bedrijfsvoertuig wordt geleverd in twee lengtevarianten, en er is keuze uit tal van opbouwopties – van open of gesloten laadbak tot koelinstallatie. Dankzij het unieke Clip-systeem, kan de opbouw binnen vijf minuten worden gewisseld. Het maximum laadvermogen bedraagt 650 kilo. De 100 procent elektrisch aangedreven Pulse 4 toont zich voor de ‘last mile delivery’ een ware duizendpoot: afhankelijk van de gekozen batterij, is een actieradius tot wel 170 kilometer mogelijk.


Stedelijke distributie Naast de mobiliteitsoplossingen die Ligier Professional voor zakelijk gebruik te bieden heeft, richt importeur Ligier Benelux zich ook op andere methoden van stedelijke distributie. Vanaf februari 2024 vertegenwoordigt Ligier Benelux het Franse merk K-Ryole, de fabrikant van fietsaanhangers en elektrisch aangedreven trolleys. Bovendien heeft Ligier Benelux in samenwerking met Pervélo het shop-in-shop concept ontwikkeld, waarmee het aanbod van mobiliteitsoplossingen op microniveau via Ligier-dealers en autobedrijven verder wordt verbreed en uitgebreid. Met als doel een mobiliteitsoplossing voor iedereen te kunnen bieden – zowel de particuliere als de zakelijke klant.

Comentários


bottom of page