top of page

Kia EV9 wint felbegeerde Red Dot: 'Best of the Best'-prijs
De Kia EV9 werd bekroond met de prestigieuze 'Best of the Best'-prijs van de Red Dot Award: Product Design 2024 in de categorie Auto's en Motorfietsen. 


De Red Dot: 'Best of the Best'-prijs, die alleen wordt uitgereikt aan de meest baanbrekende ontwerpen, bevestigt het succes van het designteam van Kia dat de EV9 creëerde, het eerste elektrische SUV-vlaggenschip van het merk.

"Met de EV9 hebben we een EV met een gedurfd en authentiek SUV-karakter gecreëerd die de grenzen verlegt, niet alleen op het gebied van design, maar ook op het gebied van bruikbaarheid, connectiviteit en milieuverantwoordelijkheid. De Red Dot: 'Best of the Best'-designprijs winnen is enorm bevredigend, niet alleen voor het designteam van Kia, maar ook voor al onze collega's over de hele wereld, en vertegenwoordigt ons voortdurende streven naar innovatieve en inspirerende oplossingen", aldus Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design.De EV9 vertegenwoordigt de essentie van Kia's designfilosofie 'Opposites United' en is een harmonieuze combinatie van futuristisch design, zeer geavanceerde technologie en duurzame waarden. De EV9 vertegenwoordigt ook Kia's strategisch engagement om toonaangevend te worden in duurzame mobiliteit. Toen hij in 2023 op de markt kwam, was de SUV het eerste model dat de drieledige Design Sustainability Strategy van het merk omarmde. Deze strategie werd in het leven geroepen om het gebruik van dierlijk leder geleidelijk uit te bannen, om tien 'must-have' duurzame items toe te passen op alle nieuwe Kia-modellen en om verder onderzoek te doen naar de ontwikkeling van natuurlijke en biogebaseerde materialen.


Comments


bottom of page