top of page

Ligier Myli: de nieuwe elektrische citycar uit Frankrijk


Het Franse merk Ligier, al meer dan 40 jaar bekend om zijn comfortabele en veilige brommobielen, lanceert met de Myli zijn eerste volledig elektrische microcar. Het model is per direct leverbaar met drie verschillende accupakketten en in vier uitvoeringen vanaf € 13.500,-.


Toen Guy Ligier in de jaren ’60 begon met het bouwen van sportauto’s en later zelfs zijn eigen succesvolle Formule-1-team runde, kon hij niet weten dat nu, ruim 60 jaar later, zijn kleinzoon François Ligier, de voor het merk, eerste elektrische brommobiel zou introduceren, de Myli.

Laadpaal De Myli is leverbaar met drie verschillende batterijpakketten, waarbij de grootste van 12,42 kWh een bereik heeft tot 192 km. Via het normale stopcontact is deze versie in 7,5 uur weer volledig opgeladen. Aansluiten op een laadpaal kan uiteraard ook. Wie de basisaccu van 4,14 kWh kiest, haalt nog altijd een zeer respectabele 63 kilometer. Opladen duurt bij deze versie niet langer dan 2,5 uur. Alle modellen zijn leverbaar met een ECO-modus waarmee via regeneratief remmen de actieradius wordt vergroot.

Veiligheid staat voorop Ligier loopt niet alleen qua elektrificatie voorop, maar doet dat ook als het gaat om veiligheid. In de jaren ’80 introduceerde het merk als eerste de autogordel in de brommobiel en later volgde de airbag. Tegenwoordig heeft elke versie van de Myli ledverlichting, meervoudig te verstellen stoelen, stuurbekrachtiging, voor- en achterruitverwarming en als enige brommobiel ter wereld schijfremmen rondom. De R.EBEL-uitvoering voegt daar nog eens een achteruitrijcamera aan toe.

De Myli is leverbaar in vier uitvoeringen: G.OOD, I.DEAL, E.PIC en R.EBEL. Een bagageruimte van 459 liter en een volledig Connected dashboard met een 10”-touchscreen, 2-USB-poorten en Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard. Elke versie kan aan de persoonlijke smaak worden aangepast met tal van opties, zoals stickerpakketten, bijzondere lakkleuren of het R.EBEL X designpakket. Zelfs airconditioning en stoelverwarming behoren tot de mogelijkheden.

François Ligier, president van Ligier Group: “De Myli laat de ambitie van Ligier Group zien voor nieuwe mobiliteit. Ook weerspiegelt de Myli onze toewijding aan het bedenken en produceren van innovatieve en aantrekkelijke modellen die mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken.”

Vijf jaar garantie De Myli is er vanaf € 13.500,- en kan via Ligier.com worden geconfigureerd en besteld. Leasing is mogelijk vanaf € 399,- per maand, inclusief twee jaar garantie op de brommobiel en vijf jaar garantie op de batterij. Onderhoud en service worden verzorgd door een fijnmazig netwerk van 28 dealers in België.

Comments


bottom of page