top of page

MEER DUSTER DAN OOIT.

Bijgewerkt op: 9 jan.


All-New Duster bouwt voort op de geschiedenis van een model dat is uitgegroeid tot een

marktreferentie en een waar uithangbord van het merk en zijn waarden: Robuust en Outdoor, Essentieel en Cool, Eco-Smart. Duster, die in 2010 het levenslicht zag en in 2017 een eerste keer werd vernieuwd, wist zich te onderscheiden door te breken met de traditionele stijlelementen van de SUV-markt. Sinds de lancering van de eerste generatie werden in België en Luxemburg al meer dan 85.000 exemplaren verkocht.

All-New Duster blijft trouw aan de merkwaarden en combineert een voor zijn segment betaalbare prijs met een nog ruimer interieur en een onuitgegeven uitrusting. Zijn verhouding prijs/prestaties maakt hem uniek in zijn klasse. Vanaf 18.990 euro incl. btw in België.


AFWERKINGSNIVEAUS

Het gamma van All-New Duster telt drie uitrustingsniveaus: Essential, Expression en een onuitgegeven aanbod op het hogere niveau met twee uitvoeringen die een verschillende maar complementaire inhoud bieden. Met zijn exclusieve design met koperbruine accenten richt Duster Extreme zich tot liefhebbers van buitenactiviteiten die nood hebben aan een robuuste en praktische wagen (wasbare MicroCloud-bekleding, moduleerbare dakstangen, enz.).

Duster Journey werd dan weer ontwikkeld voor klanten die de voorkeur geven aan discrete elegantie, comfort en technologie (automatische parkeerrem, Media Nav Live, enz.).

YouClip, de nieuwe slimme accessoires volgens Dacia. Een eenvoudig en uitgekiend systeem waarmee tal van specifieke accessoires op een praktische en solide manier kunnen worden bevestigd op centrale plaatsen in het interieur. All-New Duster wordt af fabriek standaard uitgerust met vier (Essential) of zes YouClip-bevestigingspunten. Met de hoofdsteunhouder voor accessoires kunnen er bovendien nog eens twee punten worden toegevoegd. Het kleurenpalet wordt uitgebreid met de metaalkleur Beige Sandstone. Daarnaast kan de klant kan ook uit zes andere kleuren kiezen: Korstmoskaki, Cedergroen, Terracottabruin, Schaliegrijs, Zwart Nacre en IJswit.MOTOREN EN TRANSMISSIES

All-New Duster wijdt de TCe 130-benzinemotor in, die een eerste elektrificeringsniveau biedt, met de lichte hybridisering van 48V. Deze motor, die voor het eerst bij Dacia verkrijgbaar is, biedt klanten een eerste elektrificeringsniveau met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hij wordt aangeboden met twee- en vierwielaandrijving en verenigt een 1,2-liter driecilinder-turbobenzinemotor van de nieuwste generatie met een lichte hybridisering met 48V-batterij. Zo verlaagt de TCe 130 zijn gemiddelde verbruik en CO2-uitstoot met ongeveer 10% in vergelijking met een klassieke verbrandingsmotor met hetzelfde vermogen.

De HYBRID 140-motor, die Dacia begin 2023 introduceerde in Jogger, is voortaan ook verkrijgbaar op All-New Duster, met een automatische versnellingsbak met klauwkoppelingen zonder koppeling. All-New Duster HYBRID 140 kan tot 80% van de tijd zuiver elektrisch rijden in de stad, zonder dat de bestuurder daarvoor zijn rijgewoonten hoeft aan te passen. Dat vertaalt zich in een verbruikswinst die in de stad kan oplopen tot 40% in vergelijking met een vergelijkbare verbrandingsmotor. 

Dacia is de enige constructeur die op al zijn modellen met verbrandingsmotor bi-fuelmotoren op benzine en lpg aanbiedt onder het ECO-G-label. Ook All-New Duster kan af fabriek worden uitgerust met deze beproefde technologie. Wanneer hij op lpg rijdt, stoot All-New Duster ECO-G 100 gemiddeld 10 procent minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzinemotor.
Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page