top of page

Monumentale overname Mertens voegt vooraanstaande Volkswagen merken toe aan portfolio Van Mossel


Van Mossel Automotive Group, het grootste mobiliteitsbedrijf van de Benelux, kondigt met veel trots een nieuwe mijlpaal aan. Het bedrijf neemt de toonaangevende Groep Mertens over. Het indrukwekkende Belgische merkenportfolio breidt zo met de 6 merken van de Volkswagen groep uit tot 31 automerken.

Het valt niet te ontkennen: Van Mossel heeft de afgelopen jaren verscheidene overnames gerealiseerd in België. Achter deze reeks acquisities schuilt geen toeval, maar een doortimmerde strategie. Koen Claesen, CEO Van Mossel Belux, verduidelijkt: “Elke overname vormt een puzzelstukje in ons geografisch doordacht plan, waarin dealerships, carrosseriebedrijven en leasemaatschappijen onderdeel zijn van Van Mossel Automotive Group. We hebben in de afgelopen jaren veel bedrijven gekocht, maar ook veel overnameverzoeken afgewezen omdat ze niet binnen onze strategie passen."

Perfecte match met Mertens

Mertens past echter wel perfect binnen deze strategie. Met showrooms op 4 locaties in 3 steden, een breed scala aan tweedehandsvoertuigen onder de erkenning Audi Approved Plus en MyWay en 2 hoogwaardige Wondercar carrosserieën, vormt Mertens een naadloze aanvulling op het ambitieuze plan van Van Mossel in België. De ambitie is om haar klanten steeds de beste service en een ruim aanbod te bieden en bovenal de meest aanbevolen aanbieder te zijn van mobiliteitsoplossingen in de breedste zin van het woord.

“De overname van Garage Mertens betekent een monumentale stap voorwaarts voor Van Mossel België. Mertens verdeelt enkele topmerken van de Volkswagen groep, zoals Audi, Volkswagen, Seat, Cupra en Škoda. Het toevoegen van deze merken aan ons assortiment onderstreept onze onwrikbare toewijding om een ongeëvenaarde service te bieden aan onze klanten. Deze uitbreiding betekent niet alleen een symbolische sprong voor Van Mossel België, maar vervult me ook met trots. Het feit dat we het merk waarmee het allemaal begon in Nederland – Volkswagen – nu ook in België kunnen verdelen, heeft voor mij een bijzondere betekenis ”, vertelt Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Group.

De Volkswagen merken vertegenwoordigen een aanzienlijk marktaandeel in België. Een aandeel dat Van Mossel tot op heden nog niet kon bewerken. Van Mossel België krijgt met de overname van Mertens het uitzonderlijke vertrouwen van de grootste Belgische autoverdeler D’Ieteren om, naast de bestaande merkenportefeuille van 25 automerken, ook de verdeling van de Volkswagen merken in Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde op zich te nemen.

Deze monumentale transactie is voorgelegd aan de Belgische mededingingsautoriteit. Een goedkeuring van het overnamedossier wordt begin 2024 verwacht.

Samen op weg naar groei en innovatie

In Sint-Niklaas is Garage Mertens de thuisbasis voor Audi, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Seat, Cupra, Škoda en Yamaha motoren. Lokeren verwelkomt liefhebbers van Audi, Volkswagen en Volkswagen Commercial Vehicles, terwijl in Dendermonde de focus ligt op Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles en Škoda. De groep vindt zijn oorsprong in 1948. Sinds 2016 is Dominique Desrumaux de eigenaar. Onder zijn vleugels behaalde Mertens vorig jaar een knappe omzet van ruim € 100 miljoen en verkocht het meer dan 3.000 wagens.

“Sinds 1948 hebben we gewerkt aan een erfenis van kwaliteit en service. Onze samenwerking met Van Mossel markeert niet alleen de voortzetting van dit erfgoed, maar opent tevens een nieuw tijdperk van innovatie en groei. We zijn klaar voor een langdurige en vruchtbare samenwerking, waarbij klanttevredenheid en excellentie voorop staan”, aldus Dominique Desrumaux.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page