top of page

Nieuwe Dacia Spring : nog verleidelijker, nog steeds even elektriserend

Dacia stelt nieuwe zuiver elektrische Spring voor

  • Nog verleidelijker met een gloednieuw exterieur- en interieurdesign

  • Nog praktischer, met het beste laadvermogen in zijn segment en tal van praktische tips

  • Nog digitaler, met een digitaal en personaliseerbaar dashboard met 7"-scherm en een centraal 10"-multimediascherm

  • Nog steeds even veelzijdig, met een motor van 65 pk

  • Nog steeds even efficiënt, met een erg laag energieverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 14,6 kWh/100 km


Spring, het eerste zuiver elektrische model van Dacia, heeft de emissievrije mobiliteit binnen zijn commercialiseringsgebied toegankelijk gemaakt voor een zo groot mogelijk publiek. Hij werd in 2021 gelanceerd en was in 2022 en 2023 de op twee na meest verkochte elektrische auto aan particulieren. In het totaal werden er sinds zijn lancering wereldwijd al meer dan 140.000 Dacia's Spring ingeschreven.

Spring viel ook meermaals in de prijzen. Zijn energie-efficiëntie en zijn koolstofvoetafdruk werden in 2022 bekroond met de maximumscore van 5 sterren van de onafhankelijke Europese organisatie Green NCAP (zie hieronder).


Dacia Spring heeft zijn publiek gevonden omdat hij perfect inspeelt op de behoefte aan eenvoudige, betaalbare en efficiënte emissievrije mobiliteit. De gegevens die via de geconnecteerde diensten worden doorgegeven, tonen aan dat Spring-gebruikers dagelijks gemiddeld 37 km afleggen tegen een gemiddelde snelheid van 37 km/u. In 75 procent van de gevallen wordt de auto thuis opgeladen.


Dacia Spring heeft altijd zijn publiek gevonden omdat hij sinds zijn lancering altijd is blijven evolueren, met onder meer de nieuwe merkidentiteit in 2022 en een krachtigere motor van 65 pk in 2023. Ook behield hij op elk moment zijn fundamentele troef: het feit dat hij de meest betaalbare zuiver elektrische wagen op de markt is.


Vandaag gaat nieuwe Dacia Spring opnieuw een stap verder door de kwaliteiten die hem zo succesvol hebben gemaakt naar een hoger niveau te tillen. Zo oogt hij nog aantrekkelijker met zijn volledig vernieuwde en robuustere design en is hij nog altijd even praktisch met een voor dit segment uitzonderlijk interieurvolume. Ook toont hij zich nog veelzijdiger met een voor zijn segment toegankelijker motor van 65 pk en blijft hij nog steeds even efficiënt dankzij zijn beperkte gewicht...

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page