top of page

Q8 en Storm bouwen samen tot 200 snellaadstations.


Het hernieuwbare energiebedrijf Storm en mobiliteitsspeler Q8 lanceren het eerste netwerk van full-service snellaadstations in België. In een uniek partnership gaan de bedrijven samen tot 200 snellaadstations bouwen op nieuwe locaties. Bij een groot aantal daarvan zal je ook boodschappen kunnen doen en een koffie drinken of iets eten.


Ultrasnel laden aan 400kW

Elk snellaadstation zal plaats bieden aan tenminste 10 tot 16 laadplaatsen met een laadvermogen tot 400kW. Een gemiddelde wagen met een batterij van 50 kWh kan hier tot een state-of-charge van 80% laden op 15 tot 20 minuten. De individuele laadplaatsen op de snellaadstations zijn voldoende ruim om ook gebruikt te worden door lichte vracht- en bestelwagens. Alle laadplaatsen zijn geschikt voor personen met een beperking. Betalen kan met alle courante laadpassen, met de Q8 electric app, en met elke bank- of kredietkaart.

Investering tot 250 miljoen euro

De plannen van Q8 en Storm zijn goed voor een verwacht investeringsbedrag tot 250 miljoen euro. Q8 zal de snellaadstations uitbaten via langlopende erfpachtovereenkomsten met Storm, dat zal instaan voor de ontwikkeling en de bouw. De snellaadstations zullen 100% hernieuwbare energie leveren van Belgische oorsprong. De stations zijn ontworpen door het jonge Gentse architectenbureau Martens Van Caimere Architecten. Ze worden gebouwd met duurzame en natuurlijke materialen zoals hout en krijgen een waterdoorlatende verharding, groene beplanting, een groendak en zonnepanelen.

Коментарі


bottom of page