top of page

TÜV NORD bevestigt: vrachtwagenbatterij van Clarios van het merk VARTA® bespaart brandstof

Bijgewerkt op: 8 mei

VARTA kan aanzienlijk bijdragen aan brandstofbesparing met de vrachtwagenbatterij VARTA ProMotive AGM. Dit werd nu bevestigd door de Duitse TÜV Nord. Om het besparingspotentieel te valideren vergeleek TÜV een VARTA ProMotive AGM met een conventionele ProMotive SHD en simuleerde de wekelijkse rustperiodes. Het resultaat toont aan dat logistieke bedrijven veel geld kunnen besparen en de milieubelasting aanzienlijk kunnen verminderen met de AGM-batterij. Vrachtwagenchauffeurs in het langeafstandsvervoer brengen veel tijd door in de cabine van hun voertuig. De startbatterijen in het voertuig leveren vervolgens stroom voor allerlei apparaten, van het airconditioningsysteem tot de koelkast en de verlichting. Omdat conventionele batterijen echter vermogen verliezen wanneer ze diep ontladen zijn, moet de motor steeds opnieuw gestart worden om de batterij tussendoor weer op te laden. TÜV Nord heeft vastgesteld dat een motor met een conventionele batterij gemiddeld drie uur en 40 minuten moet draaien tijdens een pauze van 48 Persbericht Pagina 2 uur. Dit verbruikt meer dan 11 liter brandstof en produceert meer dan 28 kilo CO2-uitstoot. Met de VARTA ProMotive AGM daarentegen hoeft de motor maar één uur te draaien. Dit bespaart €14,42 aan brandstofkosten en 20,83 kilo CO2- equivalenten volgens de validatie van de TÜV. Met een gemiddeld verbruik van 3 liter resulteert dit in een heel mooi besparingspotentieel van tot 400 liter brandstof en 1 ton CO2-uitstoot per 50 weken per jaar voor een vrachtwagen voor langeafstandsvervoer. “Het TÜV-rapport bevestigt onze eigen ervaring, namelijk dat de juiste keuze van batterijtechnologie een grote invloed heeft op de stilstandtijd”, benadrukte Konstantin Gottfried, verantwoordelijk voor wagenpark en werkplaats bij het wereldwijd opererende bedrijf Schwarzer Logistics. “Het gebruik van ProMotive AGM is een verdere maatregel om de bedrijfskosten te verlagen en de duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Glasvlies maakt het verschil AGM is de afkorting van Absorbent Glass Mat (absorberende glasmat). In deze lood-zuurbatterijen is de elektrolyt gebonden in een glasvezelvlies. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk. AGM-batterijen kunnen niet alleen dieper ontladen worden, maar ze kunnen ook sneller opgeladen worden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket 

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, het vernieuwde remarketingplatform dat tweedehands wagens verkoopt aan professionele autohandelaren en dealers. Als een van de sterkste internationale platformen, ver

Comments


bottom of page