top of page

Technologie voor het leven bij Bosch


Programmeren, daar draait het om bij Bosch: het technologie- en dienstverleningsbedrijf breidt zijn activiteiten uit met software en services. Tegen het einde van het decennium wil Bosch een miljardenomzet realiseren met software. “Bosch is al geruime tijd ook een softwarebedrijf", zei Dr. Stefan Hartung, voorzitter van de raad van bestuur van Bosch, op de Bosch Tech Day 2024 in Renningen. “Dankzij onze brede expertise speelt programmeren een centrale rol bij al onze producten.”  


Onze software tref je vandaag al in talrijke toepassingen, waaronder de productielijnen van grote industriële bedrijven, veel werkplaatsen van autobedrijven en medische apparatuur. Ze waarschuwt voor spookrijders in het verkeer, beschermt waardevolle activa, regelt gebouwtechnologie en bestudeert het heelal in het internationale ruimtestation (ISS). In totaal werken 48.000 medewerkers als softwareprogrammeur voor Bosch. Maar liefst 42.000 onder hen zijn actief binnen de bedrijfssector Mobility. “De triomftocht van software zal de auto-industrie revolutionair veranderen”, zei Hartung. “Auto’s zullen in de toekomst naadloos worden geïntegreerd in de digitale wereld. Dat betekent vooral één ding: je kunt ze updaten”, voegde Dr. Markus Heyn, lid van de raad van bestuur van Bosch en voorzitter van Bosch Mobility toe. Voor nieuwe functies hoef je jouw auto niet meer naar de garage te brengen, want je kunt ze eenvoudig draadloos downloaden via software-updates ‘over the air’. Heyn: “Bosch-technologie zal ervoor zorgen dat auto’s langzamer ouder worden.” Maar het gaat niet alleen over auto’s. Ook vrachtwagens, motorfietsen en e-bikes krijgen nieuwe veiligheids- en comfortupdates. 

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page