top of page

"'The Power of Dreams" How we move you by Honda.


Honda onthulde tijdens CES 2024 zijn ‘0-serie', een nieuwe EV-serie die Honda wereldwijd lanceert vanaf 2026. Dit met de wereldpremière van 2 conceptmodellen, namelijk de Saloon en de Space-Hub. Ook het nieuwe H-logo dat exclusief zal worden gebruikt voor de volgende generatie EV-modellen van Honda werd aan de wereld kenbaar gemaakt.

De Japanse autobouwer wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn voor alle producten en bedrijfsactiviteiten waarbij ze betrokken zijn. Daarom streeft het bedrijf naar elektrificatie om zijn doelstelling voor de elektrificatie van auto's te halen, namelijk 'de verhouding van EV- en FCEV-verkopen wereldwijd verhogen naar 100% in 2040.


0-serie

De Honda 0-serie is een nieuwe EV-serie die symboliseert hoe Honda een grote transformatie ondergaat in lijn met zijn wereldwijde merkslogan en zijn elektrificatiebeleid. De naam van de serie staat voor Honda's vastberadenheid om deze uitdaging van het ontwikkelen van nieuwe EV-series aan te gaan door terug te gaan naar het beginpunt van Honda als autofabrikant en compleet nieuwe EV's vanaf 'nul' te creëren.

Bij de ontwikkeling van de Honda 0-serie is het ontwikkelingsteam teruggegaan naar het initiële uitgangspunt van Honda en heeft het opnieuw nagedacht over wat voor soort EV's Honda in het komende tijdperk wil maken. Honda streeft ernaar om nieuwe waarde te creëren voor EV's door de beperkingen van 'dik en zwaar' te overstijgen vanwege de grote en zware accu die nodig is om een voldoende grote actieradius te garanderen, evenals een grote en zware carrosserie en platform die nodig zijn om dergelijke accu's te herbergen. Honda beschrijft deze nieuwe benadering van EV-ontwikkeling als 'Dun, licht en wijs'

Dun: Het designpotentieel vergroten, inclusief styling met een lage voertuighoogte, en uitstekende aerodynamische prestaties realiseren door een 'dun' speciaal EV-platform te gebruiken om een lage vloerhoogte te creëren.

Licht: Het realiseren van sportieve rij- en elektriciteitsprestaties die de gevestigde overtuigingen van mensen over EV's tarten door middel van originele Honda-technologieën die zijn gecreëerd door terug te gaan naar het beginpunt van Honda als autofabrikant.

Wijs: Honda's originele softwaregedefinieerde mobiliteitsproducten realiseren door gebruik te maken van de kennis die Honda tot nu toe heeft vergaard en door auto's wijzer te maken door de vooruitgang van intelligente technologieën.


VlaggenschipDe Saloon is het vlaggenschipconceptmodel van de Honda 0-serie, die de benadering 'Dun, licht en wijs' belichaamt. De speciale EV-architectuur vergroot de mate van vrijheid in het ontwerp en tilt het M/M-concept naar een hoger plan in het tijdperk van EV's. De lage, sportieve styling waarmee de Saloon zich op het eerste gezicht onderscheidt van andere EV's, realiseert zowel een fascinerend design als een interieur dat ruimer is dan mensen zich op basis van het uiterlijk kunnen voorstellen. Bovendien heeft het instrumentenpaneel een human-machine-interface (HMI) die eenvoudige en intuïtieve handelingen mogelijk maakt en een geavanceerde en naadloze gebruikersinterface (User Interface - UI) realiseert. Met geweldig zicht en een intuïtieve gebruikersinterface streeft de Saloon naar een plezierige rijervaring die aansluit bij het gevoel van de bestuurder.

 

Met de toepassing van steer-by-wire en de verdere ontwikkeling van het bewegingsmanagementsysteem, inclusief houdingscontrole, dat Honda heeft opgebouwd door de ontwikkeling van originele robotica-technologieën, is de Saloon gericht op het realiseren van controle naar de wil van de bestuurder in een verscheidenheid aan rijsituaties. Als vlaggenschip van de Honda 0-serie streeft de sedan het ultieme 'rijplezier' na in het EV-tijdperk. Bovendien wordt de Saloon, inclusief het gebruik van duurzame materialen voor het interieur en exterieur, ontwikkeld als een uniek model dat resoneert met de gebruikers en de natuurlijke omgeving.

Comments


bottom of page