top of page

VDL opent nieuwe fabriek voor bouw elektrische bussen

VDL Bus & Coach heeft in Roeselare zopas zijn nieuwe fabriek voor de bouw van e-bussen geopend. Bij VDL Bus Roeselare wordt op seriematige wijze de nieuwe generatie Citea geproduceerd, de 100% elektrische bus voor het openbaar vervoer.


Lokale werkgelegenheid

VDL Bus & Coach kiest er bewust voor om haar bussen in Europa te bouwen. Alain Doucet, directeur VDL Bus Roeselare, benadrukt het belang van investeren in werkgelegenheid: 'We weten dat technisch geschoolde mensen van het grootste belang zijn voor de hoogwaardige maakindustrie. Het is cruciaal dat wij ook als bussenbouwers blijven investeren in levenslang leren, om de vaardigheden van onze medewerkers aan te passen aan de veranderende noden van de economie. We mogen dit echter niet zien als vanzelfsprekend, dit vergt een grote inspanning van zowel werkgever als medewerker.' Om dat te kunnen blijven nastreven en de maakindustrie voor bussen in Europa te behouden, benadrukt VDL Bus & Coach het belang van een gelijk speelveld bij initiatieven vanuit andere werelddelen. 'Er moet sprake zijn van een eerlijke wedstrijd, een wedstrijd met dezelfde spelregels', aldus Rolf-Jan Zweep, algemeen directeur van VDL Bus & Coach.


800 bussen

De productiecapaciteit van VDL Bus Roeselare ligt op +/- 800 bussen op jaarbasis. Ondanks dat de fabriek in Roeselare dit totaal aantal nieuwe generatie Citea’s op jaarbasis zou kunnen fabriceren, kiest VDL Bus & Coach er bewust voor om de elektrische stadsbus ook bij haar andere productiefaciliteit in Valkenswaard te produceren. 


Comments


bottom of page