top of page

Verbluffende groei inschrijvingen tweedehandswagens.

Er is een verbluffende groei van het aantal inschrijvingen van tweedehandswagens in de eerste maand van dit jaar te bemerken. Januari eindigt op 61.908 inschrijvingen en dat is een indrukwekkende stijging van +8,4% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (57.135). Dat zijn er 4.773 meer dan het jaar ervoor en 6.087 meer dan in 2022. Het lijkt erop dat de markt voor tweedehandswagens verder blijft stijgen en de komende jaren op een hoog niveau zal blijven.


De tweedehandswagens blijven het dus goed doen en dat is te allicht te danken aan enkele belangrijke factoren. Zo zijn de prijzen begin dit jaar licht gedaald, en hebben potentiële kopers een grotere keuze dank zij een groeiende aanbod zodat ze makkelijker de auto kunnen vinden die bij hun behoeften past. Opvallend is de quasi verdubbelding (+93,9%) van het aantal occasie elektrische wagens dat is ingeschreven door particulieren – vooral in Vlaanderen en bijgevolg duidelijk een gevolg van de Vlaamse EV-premie.


Euforie alom bij de nieuwe wagens: in januari steeg het aantal inschrijvingen met +17,1%, goed voor zo'n 46.667 exemplaren. Consumenten lijken ook steeds meer te kiezen voor nieuwe elektrische auto’s (+73,1%).


De maand januari, van oudsher bekend als de maand van het autosalon, wekt veel verwachtingen bij de consumenten door de associatie met uitzonderlijke kortingen. We zijn dan ook erg benieuwd welke invloed de autosalonmaand en de bijbehorende kortingen de komende maanden zullen hebben op de inschrijvingen van nieuwe auto's. De feedback die we van de dealers ontvangen is positief, met meer bezoekers in de showrooms, snellere aankoopbeslissingen en een duidelijke toename van de onlineaankopen. Dat doet een aanzienlijke stijging in de verkoop van nieuwe auto’s aan consumenten veronderstellen. Het wordt dus interessant het aantal inschrijvingen de komende maanden op te volgen om de concrete resultaten van deze promotieperiode te beoordelen.”
Inschrijvingen van tweedehandse elektrische wagens (januari 2024)

We merken in januari een spectaculaire stijging van het aantal elektrische wagens dat wordt ingeschreven door particulieren (+73,1%). Die stijging doet zich voor in het hele land maar is vooral opvallend in Vlaanderen waar het aantal stijgt van 4.347 tot 7.588 eenheden. Daardoor blijft Vlaanderen ruim op kop met een marktaandeel van 76,7 %, gevolgd door Brussel met 13,9 % (1 375 ex.) en Wallonië met 9,4 % (930 ex.).

Die toegenomen interesse van de consument voor elektrische wagens merken we ook op de tweedehandsmarkt. Daar stijgt het aantal inschrijving spectaculair met (+93,9%) over de drie regio’s, met opnieuw Vlaanderen als trekker (van 733 naar 1.401 eenheden). Ook hier neemt Vlaanderen het leeuwendeel van de inschrijvingen voor zijn rekening met een marktaandeel van 75,5 %, gevolgd door Wallonië met 17,8 % (330 ex.), en Brussel (6,7 %, 125 ex.).Recente blogposts

Alles weergeven

Doyen lanceert zijn nieuwe website.

De nieuwe webstek weerspiegelt de betrokkenheid van de Groep bij haar partners en haar ambitie om te groeien en is meer dan een technologische upgrade. Hij weerspiegelt de toewijding van Doyen aan haa

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket 

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, het vernieuwde remarketingplatform dat tweedehands wagens verkoopt aan professionele autohandelaren en dealers. Als een van de sterkste internationale platformen, ver

Opmerkingen


bottom of page