top of page

Vredestein komt met gloednieuwe Ultra-High-Performance zomerband

Apollo Tyres introduceert volgende voorjaar een nieuwe Vredestein Ultra-High-Performance zomerband, het eerste gloednieuwe product in deze categorie sinds 2012. De Vredestein Ultrac Pro is ontworpen om een ongeëvenaarde combinatie van geavanceerde rijeigenschappen en superieur rijcomfort te bieden – tegen een betaalbare prijs.

De Ultrac Pro ondergaat de laatste praktijktests in een groot aantal maten die geschikt zijn voor velgen van 18 tot 24 inch, om compatibiliteit te garanderen met een breed spectrum aan sportwagens, supercars en high-performance sedans, hatchbacks en SUV's.

De laatste geheel nieuwe Ultra-High-Performance zomerband van Vredestein die op de markt werd gebracht, was de Ultrac Vorti, die de afgelopen jaren is geoptimaliseerd om zijn concurrentiepositie te behouden. De Ultrac Pro introduceert een nieuwe structuur, een nieuw profielontwerp en nieuwe materialen, en is een belangrijke stap voorwaarts ten opzichte van de huidige Ultrac Vorti+-banden.

De nieuwe Ultrac Pro profiteert van aanzienlijke recente investeringen van Apollo Tyres in zijn wereldwijde R&D- en productiemogelijkheden, waaronder een ultramodern virtueel prototype- en simulatieplatform.


De introductie van de Vredestein Ultrac Pro markeert 25 jaar nauwe samenwerking met Italdesign/Giugiaro. Het iconische design- en engineeringbedrijf is opnieuw verantwoordelijk voor het ontwerp van de wang van een gloednieuwe Vredestein-band, deze keer creëerde het bedrijf de eerste werkelijk asymmetrische look in de branche. Dit geeft de Ultrac Pro een zeer onderscheidende uitstraling, waardoor hij opvalt in een sterk concurrerend segment.


Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres Europe: "Vredestein is vooral bekend in het allseason-bandensegment, maar de zomer- en high-performance-categorieën worden steeds belangrijker voor ons – zowel commercieel als wat betreft onze marktaandeel in Europa. De ontwikkeling van prestatiegerichte allseason-producten, waaronder de eerste EV-band voor het hele seizoen in Europa, helpt ons nieuwe normen te stellen in de categorie zomerbanden. Voor wat betreft de belangrijkste prestatiecriteria voor klanten, zal de Ultrac Pro de verwachtingen in deze categorie opnieuw definiëren."

Meer informatie over de Vredestein Ultrac Pro – inclusief testgegevens en beschikbare maten – zal worden bekendgemaakt vóór de officiële introductie in het eerste kwartaal van 2024.

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page