top of page

Vredestein Quatrac verslaat grote merken in test van vierseizoenenbanden door Auto Express

De Vredestein Quatrac, een premium vierseizoenenband voor middelgrote gezinsauto's en SUV's, heeft de tweede plaats behaald in een test van all-seasonbanden uitgevoerd door Auto Express, het grootste automagazine van het Verenigd Koninkrijk.De Quatrac scoort in het eindklassement slechts 0,1% lager dan de winnaar, ondanks het feit dat hij ongeveer 20% goedkoper is . De band komt als beste uit de bus op het gebied van remmen op nat wegdek en remmen op sneeuw en is tweede op het gebied van handling op droog wegdek, waarmee hij het beter doet dan diverse duurdere banden van andere toonaangevende merken. De test bevestigt de status van de Quatrac als de meest betaalbare premium performance vierseizoenenband op de markt, die hoge prestaties, duurzaamheid en comfort biedt tegen een toegankelijke prijs.


Het Auto Express-team evalueerde acht verschillende vierseizoenenbanden van toonaangevende Europese fabrikanten - allemaal in de populaire maat 225/45 R17. Elke band werd gemonteerd op een Volkswagen Golf GTI en vervolgens onderworpen aan een reeks uitdagende dynamische tests in natte, droge en besneeuwde omstandigheden.

Naast de winnaar was de Vredestein-band de enige band die werd 'Aanbevolen' door het onafhankelijke Auto Express-team, dat de band prees om zijn veelzijdigheid het hele jaar door en omdat hij "overal tot de beste behoort".


Tijdens de tests van het tijdschrift in de TRIWO-fabriek in Pferdsfeld, Duitsland, produceerde de band vergelijkbare resultaten als de algemene testwinnaar in de categorieën handling, bochten op nat wegdek en aquaplaning, waarbij hij indruk maakte met zijn "levendigheid" en "veilige balans voor en een stabiele achterzijde, zonder dat extra stuurbewegingen nodig waren".


Op droog wegdek bood de Quatrac goede grip en balans, vooral in langere bochten. Hij presteerde ook goed op het gebied van comfort, met een derde plaats voor lawaai in het interieur.


Het succes van de Vredestein-band zette zich voort tijdens de Auto Express-sneeuwtestfase in Zweden, waarbij de Quatrac de toppositie veroverde op het gebied van remmen en lof oogstte voor zijn prestaties op het uitdagende testcircuit.


"Het merk Vredestein speelde drie decennia geleden een sleutelrol bij het op de markt brengen van de eerste vierseizoenenbanden. Sindsdien hebben we veel geïnvesteerd om onze reputatie van toonaangevende prestaties en betaalbaarheid in deze categorie hoog te houden", aldus Yves Pouliquen, Group Head Sales and Marketing bij Apollo Tyres. "De Auto Express test is wederom een indrukwekkend resultaat voor de Quatrac, wat de voortdurende toewijding en focus van ons Europese R&D-team onderstreept."


Het premiummerk Vredestein van Apollo Tyres staat al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw bekend om zijn vierseizoenenbanden en blijft toonaangevend op het gebied van technologie en innovatie. Tegenwoordig heft het iconische merk Vredestein het meest uitgebreide en meest diverse assortiment vierseizoenenbanden op de markt.

Er zijn nu drie belangrijke vierseizoenenbanden van Vredestein: de kernproductlijn Vredestein Quatrac, de Quatrac Pro+ voor auto's met veel vermogen en SUV's, en de Quatrac Pro EV - de eerste vierseizoenenband in Europa speciaal voor elektrische auto's en hybrides. De Quatrac Pro EV borduurt voort op het succes van de Quatrac-reeks en introduceert een reeks nieuwe eigenschappen om het hoge koppel en het hogere gewicht van het voertuig, kenmerkend voor moderne EV's, aan te kunnen.

Ga voor meer informatie over de Vredestein Quatrac-serie naar: https://www.vredestein.nl/car-suv-tyres/.Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page