top of page

ZF investeert in mobiel tank- en betaalplatform CarPay-Diem

  • ZF Aftermarket ontplooit zich verder als een dienstverlener gericht op digitale oplossingen en ‘New Mobility’.

  • Met CarPay-Diem kan je via eender welke mobiele applicatie of verbonden voertuig een brandstofpomp of elektrische laadpaal inschakelen.

  • ZF ondersteunt fleet managers met een efficiënt beheer van gemengde vloten, bestaande uit zowel elektrische als niet-elektrische voertuigen, en draagt bij aan een soepele overgang naar elektrische mobiliteit.


Het Duitse technologiebedrijf ZF en het Luxemburgse CarPay-Diem kondigen een strategische investering van ZF aan, waardoor CarPay-Diem haar positie als marktleider in mobiel tanken en betaaloplossingen consolideert. De investering versterkt ZF’s aanbod voor wagenparkbeheerders en bekrachtigt ZF’s rol in de aftermarketsector, waarbij ze geavanceerde digitale oplossingen aanleveren die gebruikt worden doorheen de volledige levenscyclus van voertuigen.


Het mobiel tank- en digitale marketingplatform CarPay-Diem werd ontwikkeld door de Luxemburgse start-up Kwalyo en heeft sinds de oprichting in 2019 meer dan drie miljoen transacties succesvol verricht om mobiel te tanken. De toepasbaarheid van het platform voor zowel B2B- als B2C-activiteiten is niet enkel interessant voor de ontwikkeling van digitaliseringsprojecten van brandstofhandelaars en kaartuitgevers, maar stelt OEMs en ontwikkelaars van mobiliteitsapps in staat om een exclusieve ervaring aan te bieden aan wagenparkbeheerders en bestuurders.


Momenteel bouwt CarPay-Diem aan het grootste Europese mobiele transactienetwerk voor tankstations en elektrische laadpalen. De investering van ZF zal bijdragen om CarPay-Diem’s technologie verder te ontwikkelen met als ambitie een ultieme mobiele tankervaring, waarbij de functionaliteit van het platform zal integreren met het infotainmentsysteem van het voertuig. Door de diensten van CarPay-Diem te verenigen met de telematica-oplossing van ZF zullen duizenden verbonden voertuigen digitale tankkaarten kunnen gebruiken voor zowel brandstofpompen als elektrische laadpalen.


Tankstrategie


Vloten worden geconfronteerd met een veelvoud aan uitdagingen in een snel veranderende wereld. Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, moeten wagenparkbeheerders voortdurend hun tankstrategie aan de huidige marktomstandigheden aanpassen en proberen ze accurate boekhoudkundige data te verkrijgen. Door de integratie van het mobiele tankplatform en het eenvoudige betalingssysteem, verhoogt ZF Aftermarket het comfort van bestuurders en helpt het fleet managers met een verhoogde operationele efficiëntie en met transparantie in brandstofprijzen. Dit is ook van toepassing voor het beheer van gemengde wagenparken (ICU en EV), waardoor de integratie de ideale ondersteuning biedt voor een soepele en geleidelijke transitie naar een volledig elektrische vloot.

Recente blogposts

Alles weergeven

Doyen lanceert zijn nieuwe website.

De nieuwe webstek weerspiegelt de betrokkenheid van de Groep bij haar partners en haar ambitie om te groeien en is meer dan een technologische upgrade. Hij weerspiegelt de toewijding van Doyen aan haa

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket 

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, het vernieuwde remarketingplatform dat tweedehands wagens verkoopt aan professionele autohandelaren en dealers. Als een van de sterkste internationale platformen, ver

Comments


bottom of page