top of page

Joren Verweirder (VTI Brugge) wint de Gouden Autosleutel in aanwezigheid van Minister Verlinden

Het EDUCAM Training Center in Lokeren was op 4 mei 2023 het toneel voor de 51ste editie van de wedstrijd Gouden Autosleutel. Het event, georganiseerd door mobiliteitsfederatie TRAXIO en EDUCAM, trok 32 deelnemende leerlingen van 16 verschillende scholen uit Vlaanderen. Na een dag vol uitdagende praktische en theoretische proeven, werd uiteindelijk Joren Verweirder van VTI Brugge tot winnaar gekroond in aanwezigheid van Minister Annelies Verlinden.Eindklassement :

  • 1ste plaats : Joren Verweirder (VTI Brugge)

  • 2de plaats : Mauro Panis (VITO Hoogstraten)

  • 3de plaats : Jonas Coppens (VTI Roeselare)

  • 4de plaats : Emiel Lietaert (VTI Brugge)

Eerste post-corona-editie, nu ook met winnende school

De Gouden Autosleutel werd voor het eerst opnieuw uitgereikt sinds 2019. De autopartner voor het event was dit jaar Jaguar Land Rover.

Opvallend was dat het VTI Brugge met beide deelnemende studenten 2 van de 4 finaleplaatsen wist te veroveren. Het instituut werd dan ook uitgeroepen tot winnende school en mocht daarvoor - naast mooie sponsorprijzen - ook een cheque van 2.500 euro uit handen van TRAXIO-voorzitter Didier Perwez ontvangen.

De prijzenpot voor de 4 finalisten en voor de winnende school bestond uit onder andere gevulde gereedschapskoffers, materiaalkasten en andere tools die gesponsord werden door ATC, Bardahl, Doyen, EDUCAM, Facom, febi, Gates, Hidria, LKQ, PartsPoint en TAE.


Filip Rylant, woordvoerder TRAXIO: “De jury was onder de indruk van de technische kennis en vaardigheden van alle deelnemers: zij zijn in onze ogen allemaal winnaars! Met deze wedstrijd wil TRAXIO het belang van technische profielen in de autobedrijven evenals de verschuiving binnen deze technische beroepen naar meer elektrische en elektronische vaardigheden in de aandacht brengen. De Gouden Autosleutel is een originele en uitdagende manier om jonge talenten aan om te moedigen om niet alleen bewust te kiezen voor technisch onderwijs maar ook om levenslang te blijven bijleren en te blijven streven naar technische uitmuntendheid.”

De Franstalige editie Porte-Clés d’Or vond plaats op 28 april 2023 in Luik. De winnaar van die wedstrijd was Victorien Parotte (Institut Saint-Laurent de Liège).

Met oprechte dank aan alle sponsors: Jaguar Land Rover Benelux, ATC, Bardahl, Doyen, EDUCAM, Facom, febi, Gates, Hidria, LKQ, PartsPoint en TAE.

Recente blogposts

Alles weergeven

Doyen lanceert zijn nieuwe website.

De nieuwe webstek weerspiegelt de betrokkenheid van de Groep bij haar partners en haar ambitie om te groeien en is meer dan een technologische upgrade. Hij weerspiegelt de toewijding van Doyen aan haa

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket 

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, het vernieuwde remarketingplatform dat tweedehands wagens verkoopt aan professionele autohandelaren en dealers. Als een van de sterkste internationale platformen, ver

Comments


bottom of page