top of page

Superieure technologie: VARTA® AGM-batterijen van Clarios zorgen voor optimale voertuigprestaties

Superieure technologie: VARTA® AGM-batterijen van Clarios zorgen voor optimale voertuigprestaties in xEV's

§ Ontwikkeld en getest bij de belangrijkste autofabrikanten

§ AGM-technologie: klaar voor elektrische, hybride en start-stop-voertuigen

§ Biedt de beste ondersteuning voor cruciale veiligheidssystemen, comfortfuncties en brandstofbesparende functies

De ambitieuze doelstellingen van de EU om de CO2-uitstoot te verminderen dwingen de autofabrikanten om nulemissievoertuigen en voertuigen met een lagere CO2-uitstoot te produceren. Naast verbrandingsmotoren met brandstofbesparende functies zoals start-stop-technologie spelen elektrische aandrijvingen hier een steeds belangrijkere rol. Het komende verbod op verbrandingsmotoren stimuleert de elektrificatie nog verder. Volgens de plannen mogen er na 2035 geen nieuwe diesel- en benzinemotoren meer worden geregistreerd. Deskundigen voorspellen dan ook dat tegen 2030 meer dan de helft van alle nieuwe registraties xEV's zullen zijn, d.w.z. puur op batterijen rijdende, hybride, plug-in hybride en elektrische voertuigen met brandstofcellen. VARTA is hier al op voorbereid met zijn xEV-assortiment van VARTA Silver Dynamic AGM.12-volt batterij zorgt voor comfort- en veiligheidsfuncties

Dit komt omdat xEV's zijn uitgerust met een 12-volt batterij naast de hoogspanningsbatterij. De combinatie van beide batterijen zorgt voor optimale prestaties van het voertuig: terwijl de hoogspanningsbatterij de aandrijflijn voedt, zorgt de 12-volt batterij voor het interne elektrische 12-volt systeem voor de ondersteuning van de comfort- en veiligheidsfuncties. Het zorgt ervoor dat een elektrisch voertuig niet alleen tijdens het rijden blijft werken, maar ook wanneer het voertuig geparkeerd is en de hoogspanningsbatterij is uitgeschakeld. De 12-volt batterij zorgt er bijvoorbeeld voor dat het voertuig op slot en van het slot kan worden gehaald en dat het alarmsysteem en de updates werken wanneer het voertuig staat geparkeerd. Op de weg zorgt het ervoor dat de lichten, de remmen en de stuurinrichting naar behoren functioneren voor het geval het hoogspanningssysteem tijdens het gebruik plotseling uitvalt en het voertuig veilig tot stilstand moet worden gebracht.
Gemaakt voor veeleisende voertuigplatforms en -toepassingen

De geprefereerde technologie in deze multi-batterijsystemen is AGM. AGM-batterijen van VARTA voor xEV's werden ontwikkeld door Clarios in samenwerking met toonaangevende autofabrikanten. VARTA Silver Dynamic AGM wordt dan ook gebruikt in bijzonder veeleisende voertuigplatforms en -toepassingen. Zijn eigenschappen zijn ideaal voor voertuigen met een hoge energiebehoefte, van start-stop tot elektrische voertuigen. Laboratorium- en praktijktests tonen zijn superieure prestaties aan in belangrijke aandachtsgebieden van autofabrikanten.


AGM is de afkorting van Absorbent Glass Mat (absorberende glasmat). De speciale AGM zuigt al het zuur in de batterij op en zorgt voor een hoge cyclische stabiliteit. Hierdoor kan de batterij herhaaldelijk worden opgeladen en ontladen waardoor de prestaties op een hoog niveau blijven. Dit voorkomt capaciteitsverlies door zuurstratificatie en de batterij gaat drie keer langer mee dan conventionele batterijen. “Door de lange levensduur is de batterij nog kostenefficiënter dan conventionele batterijen”, benadrukt Dirk Goebbels, Director Product Engineering EMEA bij Clarios, het bedrijf achter het merk VARTA. Dankzij het lekvrije ontwerp kan de AGM-batterij ook worden gemonteerd op plaatsen in de auto waar een natte batterij niet geschikt zou zijn, zoals in de kofferbak of onder de stoelen.
Hun geringe ladingsverlies tijdens stilstand zorgt voor een stabiele werking, zelfs bij toenemende belasting. AGM-batterijen van VARTA hebben ook een veel betere laadacceptatie dan conventionele batterijen gedurende de levensduur. Dit betekent dat de batterij sneller is opgeladen, zelfs tijdens frequente korte ritten en ritten in de stad. Bovendien blijven de prestaties van de AGM-batterij gedurende de hele levensduur stabiel. De versterkte polypropyleen behuizing en de sterke verbindingen die op ruwe wegen zijn getest, zorgen ook voor een uitstekende trillingsbestendigheid.


Toonaangevende leverancier van alle grote voertuigfabrikanten

Clarios is de grootste fabrikant van 12-volt autobatterijen ter wereld en de belangrijkste leverancier van alle grote voertuigfabrikanten zoals BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Bijgevolg zijn zes op de tien nieuw geproduceerde voertuigen in Europa uitgerust met een batterij van Clarios.


VARTA’s volledige xEV-assortiment omvat al meer dan 90 procent van de voertuigen in Europa die in het xEV-segment vallen. Het bestaat uit geavanceerde laagspanningsbatterijen die perfect zijn als aanvulling op de hoogspanningsbatterijen van volledig hybride, plug-in hybride en door batterijen aangedreven elektrische voertuigen. Het assortiment is ontworpen om tot 2025 en daarna aan de behoeften van de klant te voldoen en zal worden uitgebreid afhankelijk van de marktbehoeften en -ontwikkelingen.AGM-batterijen voor xEV's kunnen in onafhankelijke garages worden vervangen, op soortgelijke wijze als bij voertuigen met een verbrandingsmotor. “VARTA-partnergarages garanderen hun klanten een gelijkwaardige vervanging van de batterij van de oorspronkelijke fabrikant, zelfs voor xEV's”, belooft Dirk Goebbels.

Recente blogposts

Alles weergeven

IFEMA MADRID kondigt MOTORTEC 2025 aan.

IFEMA MADRID heeft de data aangekondigd voor MOTORTEC 2025. De beurs zal plaatsvinden van 23-26 april 2025 in IFEMA MADRID in Madrid. Als aftermarket vakbeurs voor de automobielindustrie in Zuid-Europ

Comments


bottom of page