top of page

Philippe Bovijn mocht onlangs het groepscertificaat van het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Repareren in ontvangst nemen.
Met ruim 90 vestigingen en 650 medewerkers is Axial wellicht het grootste merkonafhankelijk carrosserienetwerk in België. 


“Er wordt steeds meer van onze ondernemers gevraagd: verteld dhr Philippe Bovijn, algemeen directeur van Axial Belgium. Ook op gebied van duurzaamheid worden er steeds hogere eisen gesteld, zowel door onze opdrachtgevers als door de wetgever. 


Daarbij gaat het niet alleen om het milieu, maar ook in een bredere context over maatschappelijke en governance zaken. 

Daarom heeft Axial zich aangesloten bij Duurzaam Repareren. Dit programma beslaat alle evidente criteria van Environment, Social en Governance”.


Harry Filon van Duurzaam Repareren VZW bevestigt dat het er voor de bedrijven allemaal niet makkelijker op wordt. “Daar zit ook de kracht van ons programma. We kijken in welke mate de bedrijven voldoen aan de criteria van de EU Sustainability Reporting Standard. Niet met het doel bedrijven goed of af te keuren, maar om de zaken waar men nog niet aansluit, samen met de ondernemer op te lossen. Dit maakt het voor ons ook mogelijk om de ESG-prestaties van de aangesloten bedrijven aan de opdrachtgevers, zoals leasemaatschappijen en verzekeraars, gevalideerd te rapporteren. Deze klanten en opdrachtgevers hebben die rapportages weer nodig omdat men zich vanaf 2025 wettelijk moet verantwoorden voor hun netwerkpartners”.


Eind vorig jaar startte de groepsaansluiting van het Axial-netwerk. Ruim 40% van de aangesloten leden bleek reeds aangesloten bij het label. In de afgelopen maanden sloten zich nog eens 40% extra Partners aan. In de komende maanden hoopt Axial de laatste leden ook nog aangesloten te krijgen. “Het is voor ons als nationaal netwerk belangrijk dat wij kunnen garanderen dat iedere Axial Partner, zijn duurzaamheidscriteria op orde heeft en dat wij op dit gebied ook op iedere vestiging dezelfde kwaliteit bieden. Axial is klaar voor de toekomst”.

Comments


bottom of page