top of page

Texaco Lubricants’ nieuwe Havoline PitPack-systeem helpt werkplaatsen tijd en ruimte besparen

Na een succesvol pilootprogramma introduceert Texaco Lubricants het nieuwe Texaco Havoline PitPack-systeem in Europa.

De voordelen van het Havoline PitPack-systeem zijn tweeledig. Enerzijds maakt het compacte vierkante design het eenvoudiger voor Texaco-klanten om Texaco Havoline-motorolie op te slaan en te presenteren, terwijl ook de vracht wordt geoptimaliseerd met 50% meer productruimte per pallet (48 verpakkingen vs. 32 jerrycans). Anderzijds is de kartonnen verpakking volledig recycleerbaar. De gevoerde zak binnenin gebruikt minder plastic en vereist minder energie in het productieproces, vergeleken met gebruikelijke jerrycans van hetzelfde formaat.


Oplossingen op maat van de klant Havoline PitPack is een efficiënt systeem om motorolie op te slaan, presenteren en doseren en heeft een sterke productintegriteit, van de verpakking tot de motor van de klant. Elke golfkartonnen verpakking bevat 20 liter motorolie, in een polyethyleen gevoerde zak die inzakt zodra het product eruit loopt. De verpakkingen kunnen makkelijk gestapeld worden zodat werkplaatsen een breder aanbod van viscositeiten kunnen opslaan zonder dat er ruimte nodig is voor een tank of meerdere drums. De kartonnen labels met logo passen bij het ontwerp van de kleine verpakkingen van Havoline, zo zijn ze eenvoudig herkenbaar voor klanten.


Dankzij de gebruiksvriendelijke, niet-druppelende schenkmond kan de gebruiker makkelijk olie schenken in overdrachtskannen, die een volume hebben van vijf liter en voorzien zijn van duidelijke hoeveelheidsmarkeringen. De speciaal ontwikkelde kannen hebben een kanteldeksel, zodat er geen stof in de olie kan, en duidelijke labels die de productnamen en viscositeiten aangeven om productverwisseling te voorkomen.


Het PitPack-rekkensysteem biedt ruimte voor maximaal zes verpakkingen en zes overdrachtskannen. Daarnaast zijn ze voorzien van verwijderbare lekbakken voor een eenvoudige schoonmaak. Het systeem werd ergonomisch ontwikkeld met schappen lager tegen de grond om onnodig heffen te vermijden. Het neemt ook aanzienlijk minder plek in beslag dan zes jerrycans van 20 liter.


Lager energieverbruik, meer recycleerbaar materiaal Een bijkomende meerwaarde van het Havoline PitPack-concept is de energie-efficiënte productie en de mate waarin de materialen gerecycleerd kunnen worden. De nieuwe gevoerde zakken in de kartonnen verpakkingen bestaan uit 85% minder plastic* dan de gebruikelijke plastic jerrycans. Het gewicht van de HDPE-zakken (High-Density Polyethylene) bedraagt amper 134 gram, tegenover de 900 gram van de jerrycans. Het gebruik van minder plastic deed ook het energieverbruik in het productieproces sterk dalen.

Ten slotte is het golfkarton van de dozen 100% recycleerbaar** en kan het, dankzij de afzonderlijke gevoerde zakken, na gebruik bij het restafval afgevoerd worden, in plaats van het bij industrieel afval af te voeren.


Meer informatie over Texaco Havoline vindt u hier:

Comments


bottom of page