top of page

LKQ ondersteunt studenten op weg naar de arbeidsmarktLKQ en Diagnosecar zetten zich voortaan samen in om het tekort aan goed opgeleide garage- en carrosseriemedewerkers aan te pakken en ook in de toekomst kwalitatief werk te garanderen. Naast een succesvolle samenwerking met GO! Next LevelX, investeert LKQ opnieuw in de toekomst van de werkplaats en het onafhankelijk garagenetwerk. De organisatie sluit zich daarom aan bij DiagnoseCar. DiagnoseCar is een overkoepelende organisatie die ernaar streeft om de schoolopleiding en industrie dichter bij elkaar te brengen.


LKQ zal DiagnoseCar in 2024 ondersteunen met didactisch materiaal, waaronder ADAS, met financiële hulp en met belangrijke kennis uit de industrie. 


Stefan Bornauw, Regional Head of Technologies bij LKQ Benelux-France, licht toe: “Binnen ons opleidingsplatform LKQ Academy beschikken we over ontzettend veel kennis en praktijkervaring. Door materialen en expertise te delen met scholen willen we zorgen dat deze kennis ook bij studenten terecht komt. 


Voor ons biedt deze samenwerking ook mooie opportuniteiten om studenten kennis te laten maken met de onafhankelijke aftermarket. Dankzij ons uitgebreid netwerk van conceptgarages kunnen wij studenten de mogelijkheid tot een stageplaats aanbieden in één van onze netwerken. 

Belangrijk bovendien is dat we onze conceptgarages toegang geven tot potentieel nieuwe medewerkers. 

We zijn ervan overtuigd dat een goede opleiding gecombineerd met relevante sectorkennis en praktijkervaring, ervoor zorgt dat afgestudeerde studenten onmiddellijk inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt".

Comentários


bottom of page