GATES KONDIGT UITBREIDING VAN PRODUCTASSORTIMENT VOOR VERVANGINGSSLANGEN AAN zaterdag 19 januari 2019

Erembodegem, België (JANUARI 2019) -­ Er worden gedurende het eerste kwartaal van 2019 meer dan 1500 nieuwe onderdeelnummers aan het portfolio van Gates toegevoegd in een eerste golf van een langetermijnprogramma voor uitbreiding van het productassortiment slangen van dat merk.

In het eerste kwartaal van 2019 zullen meer dan 1500 nieuwe onderdeelnummers in de slangencatalogus van Gates beschikbaar zijn. Elk nieuw onderdeelnummer zal voldoen aan een bestaande vraag in de markt op werkplaatsniveau. Het is een stap die een groot aantal verschillende reparatiemogelijkheden aan garages zal bieden, evenals nieuwe verkoopmogelijkheden voor de distributeurs die ze leveren.

De initiële uitbreiding van slangen van OE-kwaliteit bij Gates houdt verband met verschillende productgroepen. Dit zijn onder meer:

 • Modulaire vertakte slangen

 • Voorgevormde slangen

 • Turboslangen

  Modulaire vertakte slangmodules - compleet met snelkoppelingen, kleppen, doorstroombegrenzers, sensorpoorten en andere kunststoffen componenten - komen tegenwoordig vaak voor in voertuigen die gedurende de afgelopen 5 tot 10 jaar werden geproduceerd. Deze nieuwe onderdeelnummers zien er complexer uit dan die welke voor eerdere modellen werden geleverd, maar de vervangings- en installatieprocedures zijn relatief eenvoudig.

  Voorgevormde slangen (traditionele ontwerpen zonder kunststoffen aansluitingen) maken al langer deel uit van het assortiment slangen van Gates en vormen een belangrijk onderdeel van het uitbreidingsprogramma.

  Turboslangen voor passagiersauto's zijn nieuw voor het merk Gates. De opname ervan maakt deel uit van een algehele strategie gericht op het positioneren van Gates als eerste contactpunt in de aftermarket voor vervangingsslangen.

  Strategische ontwikkeling

  De uitbreiding van het assortiment modulaire slangen en de opname van nieuwe turboslangen voor auto's zijn ontwikkelingen die door de overname van Rapro door Gates in

  het begin van 2018 mogelijk werden gemaakt. Als gespecialiseerde fabrikant van voorgevormde en vertakte slangen van OE-kwaliteit heeft Rapro een reputatie verworven als gevestigde leverancier aan klanten in de aftermarket in meer dan 40 landen. De overname koppelt Rapro's expertise in de productie van spuitgietdelen en rubberen componenten van OE-kwaliteit aan de ervaring van Gates in innovatieve, complexe krachtoverbrengingen en oplossingen voor toepassingen in de hydrauliek.

  Producten waar vraag naar is

  De nieuwe onderdeelnummers hebben betrekking op modellen van alle populaire merken, waaronder slangen voor fabrikanten als BMW, Mercedes, Volkswagen/Audi en Land Rover. Net buiten hun garantieperiode zijn deze auto's een mogelijk potentieel voor de onafhankelijke reparatiemarkt, omdat ze al tekenen van storingen beginnen te vertonen.

  "Onafhankelijke distributeurs van onderdelen kunnen de nieuwe modulaire en turboslangen aan bestaande OE-onderdeelnummers koppelen die al door Gates zijn geïdentificeerd als componenten met een bekend verleden van storingen", zegt de productmanager van Gates, Jacob Tucker. "Installateurs kopen vervangingsslangen van OE-kwaliteit van een merk met OE-afkomst tegen aftermarketprijzen."

  De nieuwste OE-koelsysteemontwerpen zijn vaak modelspecifiek en bevatten complexe slangmodules met componenten die minder veerkrachtig zijn en eerder in de levensduur van het voertuig aan storingen worden onderworpen.

  Turboslangen zijn ook complexe componenten, met snelkoppelingen en een variëteit aan materialen die zijn ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan. Onder druk staande lucht pakt oliedeeltjes uit verschillende componenten in het turbochargersysteem mee en zet ze af in de binnenvoeringen van de turboslangen. Dit leidt uiteindelijk tot het loskomen of het barsten van de oorspronkelijke slang.

  Omzetmogelijkheden

  "De OE-trend voor modulaire slangen heeft een zeldzame mogelijkheid voor onafhankelijke distributeurs van onderdelen en onafhankelijke garages gegenereerd", concludeert de productmanager van Gates, Jacob Tucker. "Garages werken nu al graag met deze complexere slangmodules. Het belangrijke verschil nu is dat vervangingen van OE-kwaliteit bij onafhankelijke distributeurs kunnen worden gekocht, in plaats van in de OE-netwerken."

In de categorie: Nieuws.